Gretos Kildišienės motina paguldyta į ligoninę

Ketvirtadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija išplatino pranešimą spaudai, kuriame nurodė, kad „valstiečių“ narės Gretos Kildišienės mama paguldyta į ligoninę.

Gretos Kildišienės motina pirko visureigį už 47 tūkst. eurų<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gretos Kildišienės motina pirko visureigį už 47 tūkst. eurų<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-19 13:06, atnaujinta 2017-04-11 22:07

„Neatlaikiusi per didelio susidomėjimo jos ir jos dukros asmeniu ir šiandien vykusio veržimosi į jų privačią erdvę Panevėžyje buvo paguldyta į ligoninę“, – teigiama pranešime.

Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kad G.Kildišienės motina jau buvo išleista iš ligoninės.

„Valstiečiai“ taip pat pareiškė, kad pateikė informaciją apie sutartį dėl automobilio išperkamosios nuomos ir bankinių pavedimų žiniasklaidai. Tačiau tai nėra visiška tiesa.

Atsisakė pateikti duomenis

„Lietuvos rytui“ pirmajam atskleidus apie paslaptingus Ramūno Karbauskio ir jo pavaduotojos G.Kildišienės ryšius Seimo nariai nusprendė keršyti. R.Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ atstovai portalui lrytas.lt atsisakė atskleisti Seimo narės G.Kildišienės mamos sudarytą automobilio išperkamosios nuomos sutartį su „Agrokoncernu“, nors kitoms žiniasklaidos priemonėms duomenys buvo pateikiami atvirai.

„Agrokoncernui“ atstovaujantis advokatas Evaldas Valčiukas portalui lrytas.lt atsisakė pateikti G.Kildišienės mamos sutartį su „Agrokoncernu“.

„Nepaviešinom. Tiesiog jūsų kolegoms parodėm“, – atkirto advokatas.

Pasiteiravus, kaip ir kokiu būdu būtų galima pamatyti tą sutartį, advokatas atsakė trumpai ir aiškiai – „Ne!“.

Paklausus, kodėl atsisako suteikti duomenis portalui lrytas.lt, o kitoms žiniasklaidos priemonėms jie yra prieinami, jis aiškino, kad nebegali kalbėti.

„Pagal advokatūros įstatymą apie klientus ir klientų reikalus negaliu kalbėti. Kadangi tai yra kliento pavedimas, daugiau nelabai ką galiu ir pasakyti“, – sakė jis.

Pasiteiravus, ar klientas nurodė kalbėti ir informaciją suteikti tik konkrečioms žiniasklaidos priemonėms, jis kartojo, kad negali kalbėti.

„Negaliu kalbėti apie klientus ir klientų pavedimus. Ačiū, viso gero!“ – padėdamas ragelį atsakė advokatas.

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovas ryšiams su visuomene Liutauras Ulevičius, paprašytas suteikti galimybę pamatyti sutartį, aiškino, kad tai derina su advokatais.

„Kaip suprantu, pas delfi.lt gyvai yra nuėję, tai šitoje vietoje eigoje susitikimo turėsime“, – sakė atstovas.

Pasiteiravus, kodėl kitos žiniasklaidos priemonės gali pamatyti sutartį, o portalas lrytas.lt ne, jis neišsisukinėjo: „Suprantu, kad jie turi pasikvietę du žurnalistus.“

Advokatas rodė dokumentus

„Agrokoncernui“ atstovaujantis advokatas E.Valčiukas portalams delfi.lt ir 15min.lt parodė parlamentarės Gretos Kildišienės mamos automobilio „Range Rover“ išperkamosios nuomos sutartį.

Ji apima pradinę įmoką, mokėjimų sąlygas ir nurodo 3 proc. palūkanas nuo neapmokėtos sumos.

Sutarties pabaigos data turėjo būti 2021 metų vasario 10 dieną, tačiau, advokato teigimu, jau yra nutraukta. Remiantis dokumentais, automobilis, kurį koncernas įsigijo 2016 metų vasario 9 dieną, išperkamosios nuomos būdu G.Kildišienės mamai Vladislavai Mikalauskienei išnuomotas 2016 metų vasario 10 dieną. Pagal sutartį, automobilio kaina siekė 39 tūkst. eurų, pridedant maždaug 8,2 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokestį. Galutinė kaina siekė apie 47 tūkst. eurų.

Sutarties pasirašymo dieną automobilio pirkėja V.Mikalauskienė įsipareigojo sumokėti 5 tūkst. eurų avansą.

Jis buvo pervestas 2016 metų vasario 19 dieną. Likusią sumos dalį G.Kildišienės mama įsipareigojo padengti kas mėnesį mokėdama tūkstančio eurų įmokas. Tokias įmokas ji padarė kovą, balandį, gegužę, birželį, liepą, rugpjūtį, rugsėjį, spalį, lapkritį, gruodį, sausį. Šiuo metu V.Mikalauskienė už automobilį yra sumokėjusi 16 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.