Saulius Skvernelis prakalbo apie bičiulių klaidas: „Aš elgčiausi kitaip“

Premjeras S.Skvernelis ketvirtadienio rytą Žinių radijui pripažino, kad ne tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė, bet ir jis pats matė dokumentų kopijas, kurios įrodo, kad Seimo narės Gretos Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė kas mėnesį už dukters naudotą automobilį „Range Rover“ Agrokoncernui pervesdavo po 1000 eurų.

Saulius Skvernelis prakalbo apie bendražygių klaidas: „Aš elgčiausi kitaip.“<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis prakalbo apie bendražygių klaidas: „Aš elgčiausi kitaip.“<br>D.Umbraso nuotr.
„Lieku prie savo nuomonės, kad tai turi būti pateikta visuomenei. Nematau kol kas jokių argumentų, kodėl tai turėtų būti nepadaryta“, – Žinių radijuje teigė S.Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lieku prie savo nuomonės, kad tai turi būti pateikta visuomenei. Nematau kol kas jokių argumentų, kodėl tai turėtų būti nepadaryta“, – Žinių radijuje teigė S.Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2017, 7:47 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:49 PM

Tačiau premjeras teigė, kad ne kiti asmenys, o pati G.Kildišienė turi pateikti visą informaciją visuomenei ir paaiškinti.

„Nereikia manęs įtikinėti – aš irgi tuos dokumentus mačiau. Bet reikia juos pateikti visuomenei, kad pamatytų ir padarytų išvadas patys. Čia nereikia įtikinėti vieno ar kito politiko. Reikia labai aiškiai atsakyti visuomenei ir pažiūrėti, kokią žalą valstybei daro tolesnis šios istorijos eskalavimas.

Lieku prie savo nuomonės, kad tai turi būti pateikta visuomenei. Nematau kol kas jokių argumentų, kodėl tai turėtų būti nepadaryta“, – Žinių radijuje teigė S.Skvernelis.

Ramūnas Karbauskis žiniasklaidai aiškino, kad duomenų negalima atskleisti dėl žmogaus duomenų privatumo apsaugos. Tačiau premjeras primena, kad tuos duomenis reikia nuasmeninti.

„Pats faktas, kad yra tokia sutartis, o ji yra. Pats faktas, kaip yra apmokama, kad daromi bankiniai pavedimai.

Nereikia rodyti sąskaitų numerių. Tiesiog galima pateikti tą informaciją priimtina forma, nepažeidžiant asmens duomenų apsaugos reikalavimų. Juo labiau kad pats žmogus, kuris priima tokį sprendimą, turi suvokti, jog yra viešas asmuo ir jam galioja šiek tiek kitokie reikalavimai nei privačiam asmeniui“, – sakė premjeras.

Ar duomenų pateikimas pabaigtų istoriją? „Jei tai būtų buvę padaryta iš pat pradžių, manau, kad šią istoriją būtume ir pamiršę. Bet dabar kaip ji toliau rutuliosis, sunku pasakyti. Aišku, labai svarbus yra Mokesčių inspekcijos atsakymas. Jis, matyt, irgi turėtų duoti aiškumą dėl mokestinių dalykų. Manau, kad paviešinti visuomenei reikėjo ir dabar dar nevėlu tai padaryti“, – kalbėjo jis.

Visuomenėje tvyro diskusijos, ar visko negalima susitvarkyti atbuline tvarka. Premjeras tiki, kad ši istorija švari.

„Tikrai, bent kaip minėjau, mačiau tą sutarties kopiją, net prielaidos nedarau dėl klastojimo. Be to, yra bankiniai pavedimai, kurių suklastoti atgaline data nebeįmanoma. Aš tai elgčiausi kitaip ir padaryčiau tuos žingsnius, kuriuos reikėjo seniai padaryti“, – kalbėjo premjeras.

Premjeras mano, kad šis skandalas tarp R.Karbauskio ir G.Kildišienės padarė didelę žalą „valstiečiams“.

„Manau, kad tai padarė didelę žalą, bet visuomenė vis dėlto turėtų vertinti ne vieno ar kito Seimo nario tokias daugiau su buitiniais reikalais susijusias istorijas, bet konkrečius darbus ir konkrečius veiksmus. Kartais atrodo, kad ši istorija užgožė visus svarbius klausimus, kas vyksta valstybėje ir turi įvykti, dėl to labai gaila“, – teigė S.Skvernelis.

Premjeras svarsto, kad iš šios istorijos išvadas turi padaryti visi politikai. Jis mano, kad daug tokių atvejų kyla dėl nepatyrimo. Dauguma žmonių – nauji politikoje.

„Ko nors nespėjau padaryti ar neįvertinau tų galimų aplinkybių. Visuomet yra galimybė tai pasakyti ir pasekmes pašalinti. Tikrai nemanau, kad mes visi nedarome klaidų, visko būna. Bet po to svarbiausia išvados, kaip tu greitai jas darai ir kaip darai“, – sakė premjeras.

Po skandalo paviešinimo S.Skvernelis nejaučia jokios įtampos prieš R.Karbauskį: „Nėra jokios įtampos. Visą laiką turėjome pakankamai atviras diskusijas ir nuomonių įvairovę. Aš tą savo nuomonę pasakau. Aš tikrai pasitikiu ir neturiu pagrindo nepasitikėti R.Karbauskiu. Dėl to galbūt yra skirtingi situacijos vertinimai ir argumentai iš vienos ar kitos pusės“, – sakė premjeras ir ragino atsiriboti nuo asmeninių interesų, susikaupti svarbiems darbams, kurie laukia.

Premjeras kalbėjo, kad laukia aukštojo mokslo reforma, universitetų pertvarka, kuri jau pradėta ir reikia dirbti. „Šalutinės istorijos trukdo susitelkti į asmeninius ir svarbiausius tikslus“, – pažymėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.