Socialdemokratai kreipėsi į „valstiečius“: prašė nežeminti parlamento reputacijos

„Valstiečių“ skandalas suerzino ir koalicijos partnerius. Ketvirtadienį socialdemokratai išplatino viešą pareiškimą, kuriame „kviečia koalicijos partnerius nedelsti pateikiant faktinius įrodymus dėl Gretos Kildišienės galimybių naudotis automobiliu“.

lrytas.lt montažas
lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-19 14:10, atnaujinta 2017-04-11 22:02

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos parlamentarams iškelti klausimai dėl galimų ryšių su verslo struktūra vis dar lieka be atsakymų. Nepateikiami faktiniai įrodymai, patvirtinantys arba paneigiantys žiniasklaidos iškeltus įtarimus dėl Seimo narės Gretos Kildišienės naudojimosi automobiliu aplinkybių bei pajamų pagrįstumo. Įkaitusi viešosios erdvės atmosfera užgožė Seimo bei Vyriausybės veiklos realijas. Seimui daroma akivaizdi moralinė žala“, – rašoma socialdemokratų pranešime.

Ketvirtadienį Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ atstovai portalui lrytas.lt atsisakė atskleisti Seimo narės G.Kildišienės mamos sudarytą automobilio išperkamosios nuomos sutartį su „Agrokoncernu“, nors kitoms žiniasklaidos priemonėms duomenys buvo pateikiami atvirai.

Tačiau dokumentus pamatyti nori ir socialdemokratai.

„LSDP ragina valdančiosios koalicijos partnerius nežeminti šalies parlamento reputacijos ir nedelsti pateikiant įrodymus dėl keliamų klausimų bei įtarimų. Skaidrumas neturėtų būti deklaruojamas tiktai programoje. Juolab kad viešojoje erdvėje manipuliuojama tokiomis sąvokomis kaip korupcijos požymiai, poveikis Seimo nariams, Seimo nario papirkimas ir panašiais“, – rašoma pranešime.

Jame nurodoma, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos parlamentarai turėtų pateikti automobilio nuomos sutartį, uždarbių pažymas, pagrįsti pajamas, nes tada nekiltų abejonių dėl sandorių skaidrumo ir politikų deklaruojamų vertybių.

„Be to, socialdemokratai kviečia visus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos parlamentarus bei politikus pervertinti savo deklaruotus ir nedeklaruotus interesus, atsakingai ir sąžiningai informuoti visuomenę apie savo turtą, pajamas, ryšius bei sandorius“, – teigiama pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.