Į skandalo sūkurį patekusiam Ramūnui Karbauskiui – Šiaulių rajono garbės piliečio vardas?

Antradienį į posėdį susirinksiantys Šiaulių rajono tarybos nariai balsuos dėl sprendimo projekto, kad Šiaulių rajono garbės piliečio vardas būtų suteiktas buvusiam rajono tarybos nariui, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkui, mecenatui Ramūnui Karbauskiui, kuris pastaruoju metu niekaip neišbrenda iš skandalo kilusio dėl jo įmonės lizinguojamo automobilio bendrapartietės Seimo narės Gretos Kildišienės šeimai.

Komisija nusprendė, kad Šiaulių rajono garbės piliečiu vertas tapti R.Karbauskis. Jo kandidatūrą dar turės patvirtinti Šiaulių rajono tarybos nariai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Komisija nusprendė, kad Šiaulių rajono garbės piliečiu vertas tapti R.Karbauskis. Jo kandidatūrą dar turės patvirtinti Šiaulių rajono tarybos nariai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-20 09:05, atnaujinta 2017-04-11 21:13

R.Karbauskio kandidatūrą Šiaulių rajono garbės piliečio vardui suteikti pasiūlė asociacija Atviras Šiaulių rajono jaunimo centras. Suteikti Šiaulių rajono garbės piliečio vardą R.Karbauskiui rekomendavo ir asociacija Šiaulių rajono Naisių jaunimo klubas bei Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos Šiaulių rajono skyrius.

Išvardino mecenato nuopelnus

R.Karbauskio kandidatūros teikėjai nurodė, „kad šio kultūros mecenato dėka buvo įgyvendinta daug įvairių kultūrinių, šviečiamojo ir kitokio pobūdžio projektų. R.Karbauskis didelį indėlį skyrė Naisių jaunimo klubui.

Jo dėka Naisių vasaros teatro ir bendruomenės kultūros rūmuose įrengta erdvė Naisių ir aplinkinių kaimų jaunimui, kur kartu būdami jie linksmai ir blaiviai leidžia laiką, tobulėja, taip pat dalyvauja įvairiuose renginiuose, savanoriauja.

1997-aisiais R.Karbauskis įsteigė Šiaulių rajono jaunimo centrą, suteikė šiai organizacijai patalpas.

Kartu Šiaulių rajono jaunimo centras R.Karbauskis rengia stovyklą Dengtiltis, kuri kasmet įtraukia apie 300 jaunų žmonių iš Šiaulių rajono.

R.Karbauskis prisideda prie Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos (LRKD) Šiaulių rajono skyriaus veiklos plėtojimo. Jo dėka veikia LRKD Šiaulių rajono skyriaus Vaikų dienos centras, kadangi R. Karbauskis nemokamai suteikė šiltas bei erdvias patalpas.

Šiuo metu, vaikų dienos centrą lanko 25 vaikai, augantys socialinės rizikos šeimose Kuršėnų mieste“.

Sulaukė dar trijų pasiūlymų

Be R.Karbauskio kandidatūros Šiaulių rajono garbės piliečio vardui suteikti buvo sulaukta trijų pasiūlymų.

Romualdo Ozolo paramos fondas teikė menotyrininko ir kraštotyrininko Vytenio Rimkaus kandidatūrą. Šiam kandidatui suteikti Šiaulių rajono garbės piliečio vardą rekomendavo ir Lietuvos kultūros fondas, Kurtuvėnų regioninio parko direkcija, LR Seimo narys, profesorius Arūnas Gumuliauskas, Šiaulių „Aušros“ muziejus, Šiaulių universitetas.

Meškuičių bendruomenė ir asociacija „Naisių bendruomenė“ Šiaulių rajono garbės piliečio vardą rekomendavo suteikti gydytojai, politikos ir valstybės veikėjai, Lietuvos Nepriklausomos Valstybės Atstatymo Akto signatarei Miglutei Gerdaitytei .

Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Gruzdžių seniūnija, „Gruzdžių krašto bendruomenė“, Gruzdžių gimnazijos kolektyvas Šiaulių garbės piliečio vardą suteikti rekomendavo ilgametei pedagogei ir saviveiklininkei Janinai Veikšienei, kuri „per daugiau nei 60 metų, išdirbtų kultūros namuose, atidavė save gruzdiečiams, kurdama spektaklius, šokius, scenarijus ir puoselėdama lietuviškas tradicijas, dirbo žmonių labui, sugebėjo pasibelsti į vaiko ir suaugusiojo širdis, suburti saviveiklininkus, įžvelgdama kiekvieno asmenybę ir individualybę“.

Komisija išrinko R.Karbauskį

Kuris iš šių keturių kandidatų vertas tapti Šiaulių rajono garbės piliečiu, sprendė tam sudarytos komisijos nariai.

Daugiausia komisijos balsų surinko Ramūno Karbauskio kandidatūra, kuri ir bus teikiama tvirtinti Šiaulių rajono tarybos nariams.

Šis posėdis vyks antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.