Kauno meras: „Nereikia gudrauti ir niekas nelįs po antklode“

Seimo rinkimų metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderį Ramūną Karbauskį viešai rėmęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis mano, kad viešumoje nepratęs būti politikas nemokėjo tinkamai paaiškinti savo sąsajų su partijos bendražyge Greta Kildišiene.

Kauno meras V.Matijošaitis mano, kad R.Karbauskiui vertėjo iškart atskleisti visas sutarties aplinkybes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno meras V.Matijošaitis mano, kad R.Karbauskiui vertėjo iškart atskleisti visas sutarties aplinkybes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl R.Karbauskio ir G.Kildišienės santykių liepsnoja aistros.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dėl R.Karbauskio ir G.Kildišienės santykių liepsnoja aistros.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 2:45 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:18 PM

„Geriau iškart pasakyti, kaip yra iš tikrųjų, pajuokauti. Tiesus atsakymas jau seniai būtų pavertęs šią istoriją užmiršta, niekas nelįstų nei į širdį, nei po antklode“, – svarstė V.Matijošaitis.

Pasak jo, neatsakyti klausimai vertė žurnalistus kelti naujas versijas ir vėl klausinėti. V.Matijošaitis patarė R.Karbauskiui po šio atvejo susirūpinti savo viešųjų ryšių efektyvumu.

„Žurnalistai juk neatstos, kol negaus visų atsakymų, o kai gudraujama, susidomėjimas tik didėja“, – įsitikinęs Kauno meras.

Jo nuomone, vyrams būdinga reikšti simpatiją vienai ar kitai moteriai, ir tai nereiškia, kad būtina ją tempti į lovą.

„Būdamas versle tikrai esu pagelbėjęs ne vienai moteriai ir jų išvaizda tikrai nebuvo lemiamas veiksnys suteikti reikiamą pagalbą“, – dėstė V.Matijošaitis, kuris anksčiau vadovavo „Vičiūnų grupei“.

Kauno meras atskleidė prieš metus finansiškai padėjęs net Kauno vicemerei Rasai Šnapštienei, kuriai po skyrybų reikėjo pasirūpinti būstu.

„Nieko nuostabaus, kad pagelbėjau gerai pažįstamai moteriai, tačiau manęs niekas su ja į vieną lovą nepaguldė“, – juokavo V.Matijošaitis.

Skandalas įsiplieskė paaiškėjus, kad R.Karbauskio valdoma bendrovė „Agrokoncernas“ nuomoja visureigį „Land Rover“ Seimo narės G.Kildišienės motinai, o transporto priemone naudojasi pati politikė. Ar toks sandoris nekelia abejonių?

„Būna visokių situacijų. Geram draugui galima išnuomoti, padaryti kažkokių nuolaidų“, – svarstė V.Matijošaitis. Pasak jo, R.Karbauskis ir G.Kildišienė taip pat gerai pažįstami, vienos partijos nariai.

Vis tik Kauno meras priminė, kad abu šie žmonės jau yra Seimo nariai, todėl jiems taikomi griežtesni reikalavimai, visuomenė gerokai jautriau vertina jų poelgius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.