Buvęs Ramūno Karbauskio uošvis jį įspėjo ir davė patarimą

„Aš manau, kad Ramūnui reikėjo iš karto atvirai viską iškloti ir atsakyti į visuomenei rūpimus klausimus“, – rėžė buvęs Ramūno Karbauskio uošvis kėdainiškis Algimantas Dagys.

Kėdainių gyventojai A.ir R.Dagiai nepamiršo savo buvusio žento R.Karbauskio ir nuolat seka jo karjerą.<br>„Facebook“ nuotr.
Kėdainių gyventojai A.ir R.Dagiai nepamiršo savo buvusio žento R.Karbauskio ir nuolat seka jo karjerą.<br>„Facebook“ nuotr.
R.Karbauskio pirmoji žmona J.Dagytė-Balanda vėl ištekėjo ir gyvena JAV.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskio pirmoji žmona J.Dagytė-Balanda vėl ištekėjo ir gyvena JAV.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 22, 2017, 6:42 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:36 PM

Buvęs ilgametis politikas, o dabar pensininkas A.Dagys stebi aistras, kilusias po „Lietuvos ryto“ tyrimo, kuris atskleidė „valstiečių“ lyderio R.Karbauskio ir jo globotinės Seimo narės Gretos Kildišienės ryšius.

Pirmąją dalį skaitykite čia.

Kalbėdami apie buvusį žentą R.Karbauskį, sutuoktiniai Dagiai žodžius rinko atsargiai. Atviresnis buvo A.Dagys. Į pensiją išėjęs ilgametis politikas rėžė: pastarojo skandalo banga gali paskandinti po Seimo rinkimų smarkiai iškilusį R.Karbauskį: „Jį suvalgys.“

„Daugelį metų sukausi politikos virtuvėje. Teko regėti įvairių nuopuolių. Žiniasklaida ir toliau nušvies šiuos įvykius, o konkurentai iš kitų partijų neabejotinai pasinaudos Ramūnui nepalankia situacija“, – tvirtino buvęs R.Karbauskio uošvis.

A.Dagio nuomone, svarbiausias dalykas politikoje yra viešumas. Jei R.Karbauskis būtų neslėpęs, kad G.Kildišienės motina Vladislava Mikalauskienė nuomojasi jo įmonei priklausantį automobilį, atskleidęs mašinos nuomos kainą ir kitus faktus, visuomenė tikriausiai nebūtų tokia įaudrinta.

Tačiau „valstiečių“ vedlys pasirinko rinkėjams nepriimtiną tylėjimo taktiką.

„Ramūnui reikėjo būti atviram iš pat pradžių. Kai žmonės pajunta, kad kažkas slepiama, jie susierzina, o paskui ištaisyti padėtį būna labai sunku.

Jeigu mudu susitiktume, pirmi mano žodžiai būtų: nebijok viešumo“, – kalbėjo A.Dagys.

Pasak A.Dagio, pirmosios santuokos metu R.Karbauskis netroško užsiimti politine veikla – daugiausia dėmesio jis skyrė verslui.

Uošvis būtų labai nustebęs, jei prieš ketvirtį amžiaus jam kas nors būtų pasakęs, kad žentas įkops į politikos viršūnę.

Agrokoncerno įkūrėjas R.Karbauskis po skyrybų su pirmąja žmona dalyvavo 1996-ųjų Seimo rinkimuose.

R.Karbauskio „valstiečių“ sąraše tuo metu nebuvo – jis pats iškėlė savo kandidatūrą vienmandatėje Šiaulių kaimiškojoje apygardoje ir pateko į parlamentą.

Tais pačiais metais A.Dagys nesėkmingai mėgino patekti į Seimą su Valstiečių partijos vėliava.

1997 metais R.Karbauskiui tapus „valstiečių“ pirmininku, jis ir buvęs uošvis kurį laiką priklausė tai pačiai partijai.

„Ramūnas man pagalių į ratus nekaišiojo“, – tikino A.Dagys, 1997 metais tapęs Kėdainių rajono vicemeru.

Tačiau po dvejų metų buvęs R.Karbauskio uošvis paliko Valstiečių partiją ir perėjo į Naująją sąjungą, o vėliau – į Darbo partiją.

A.Dagys, kuris sovietmečiu vadovavo Vilainiuose įsikūrusiam eksperimentiniam ūkiui, net 20 metų buvo renkamas į Kėdainių savivaldybės tarybą, šešerius metų ėjo vicemero pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.