Ramūnas Karbauskis nepanoro tapti Šiaulių rajono garbės piliečiu

Šiaulių rajono politikų siekis Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkui, mecenatui R.Karbauskiui suteikti Šiaulių rajono garbės piliečio vardą liks neįgyvendintas.

Į skandalą įsivėlęs R.Karbauskis nepanoro tapti pirmuoju Šiaulių rajono garbės piliečiu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į skandalą įsivėlęs R.Karbauskis nepanoro tapti pirmuoju Šiaulių rajono garbės piliečiu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į skandalą įsivėlęs R.Karbauskis nepanoro tapti pirmuoju Šiaulių rajono garbės piliečiu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į skandalą įsivėlęs R.Karbauskis nepanoro tapti pirmuoju Šiaulių rajono garbės piliečiu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 11:44 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:08 PM

Per sausio 5 dieną vykusį Šiaulių rajono savivaldybės garbės piliečio vardo suteikimo komisijos posėdį iš keturių kandidatų išrinktas R.Karbauskis pats nepanoro tapti Šiaulių garbės piliečiu.

Kad jis nenori tapti Šiaulių rajono garbės piliečiu, R.Karbauskis Šiaulių rajono savivaldybės administraciją žodžiu informavo vos sužinojęs apie Šiaulių rajono savivaldybės garbės piliečio vardo suteikimo komisijos sprendimą.

Garbingo vardo atsisakė dėl skandalo

Antradienį Šiaulių rajono savivaldybės raštinę pasiekė ir oficialus R.Karbauskio pareiškimas.

„Buvau informuotas, kad man siūloma suteikti Šiaulių rajono garbės piliečio vardą.

Dėkodamas visiems už suteiktą garbę ir pasitikėjimą pranešu, jog dėl šiuo metu viešojoje erdvėje sklandančios informacijos, susijusios su mano asmeniu, kuri ne visada atitinka teisybę ir tuo yra manipuliuojama siekiant įvairių tikslų, atsisakau, kad man būtų suteiktas Šiaulių rajono garbės piliečio vardas.

Tačiau aš ir toliau dirbsiu savo kraštui ir remsiu jį, nuoširdžiai stengsiuosi padėti savo krašto žmonėms panaudodamas visas jėgas ir sugebėjimus“, – Šiaulių rajono politikams atsiųstame pareiškime savo atsisakymo tapti Šiaulių rajono garbės piliečiu motyvus išdėstė R.Karbauskis.

Tokiu būdu Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas patvirtino, kad garbės piliečio vardo atsisako nebenorėdamas eskaluoti dėl partijos kolegės Gretos Kildišienės šeimai jo įmonės lizinguojamo automobilio kilusio skandalo.

Teko koreguoti posėdžio darbotvarkę

Gavus tokį R.Karbauskio prašymą teko skubiai koreguoti Šiaulių rajono tarybos posėdžio darbotvarkę, į kurią buvo įtrauktas ir sprendimo dėl Šiaulių rajono garbės piliečio vardo suteikimo R.Karbauskiui projektas.

Šio klausimo svarstymas iš antradienį numatyto Šiaulių rajono tarybos posėdžio darbotvarkės buvo pašalintas.

Šiaulių rajonas liks be garbės piliečio

R.Karbauskiui atsisakius tapti Šiaulių rajono garbės piliečiu, kitų pretendentų kandidatūros nebebus svarstomos.

Šiaulių garbės piliečio vardo suteikimo ceremonija būtų vykusi vasario 16-ąją – minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, o R.Karbauskis būtų tapęs pirmuoju Šiaulių rajono garbės piliečiu.

Anksčiau Šiaulių rajone buvo renkami tik Kuršėnų miesto garbės piliečiai.

Sprendimą dėl Šiaulių rajono garbės piliečio vardo suteikimo Šiaulių rajono savivaldybės taryba priėmė pernai vasario 18-ąją.

Šiaulių rajono savivaldybės garbės piliečio vardo suteikimo komisijai buvo pasiūlytos keturios kandidatūros.

Išvardijo mecenato nuopelnus

R.Karbauskio kandidatūrą Šiaulių rajono garbės piliečio vardui suteikti pasiūlė asociacija Atviras Šiaulių rajono jaunimo centras. Suteikti Šiaulių rajono garbės piliečio vardą R.Karbauskiui rekomendavo ir asociacija Šiaulių rajono Naisių jaunimo klubas bei Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos (LRKD) Šiaulių rajono skyrius.

R.Karbauskio kandidatūros teikėjai nurodė, „kad šio kultūros mecenato dėka buvo įgyvendinta daug įvairių kultūrinių, šviečiamojo ir kitokio pobūdžio projektų.

Jo dėka Naisių vasaros teatro ir bendruomenės kultūros rūmuose įrengta erdvė Naisių ir aplinkinių kaimų jaunimui.

1997-aisiais R.Karbauskis įsteigė Šiaulių rajono jaunimo centrą, suteikė šiai organizacijai patalpas.

Kartu su Šiaulių rajono jaunimo centru R.Karbauskis rengia stovyklą „Dengtiltis“, kuri kasmet įtraukia apie 300 jaunų žmonių iš Šiaulių rajono.

R.Karbauskis prisideda prie Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Šiaulių rajono skyriaus veiklos plėtojimo. Jo dėka veikia LRKD Šiaulių rajono skyriaus Vaikų dienos centras, nes R.Karbauskis nemokamai suteikė šiltas bei erdvias patalpas.

Šiuo metu vaikų dienos centrą lanko 25 vaikai, augantys socialinės rizikos šeimose Kuršėnų mieste.

Sprendimą lėmė balsų dauguma

Be R.Karbauskio kandidatūros, buvo sulaukta trijų pasiūlymų suteikti Šiaulių rajono garbės piliečio vardą.

Romualdo Ozolo paramos fondas teikė menotyrininko ir kraštotyrininko Vytenio Rimkaus kandidatūrą.

Meškuičių bendruomenė ir asociacija „Naisių bendruomenė“ Šiaulių rajono garbės piliečio vardą rekomendavo suteikti gydytojai, politikos ir valstybės veikėjai, Lietuvos Nepriklausomos Valstybės Atstatymo Akto signatarei Miglutei Gerdaitytei.

Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Gruzdžių seniūnija, Gruzdžių krašto bendruomenė, Gruzdžių gimnazijos kolektyvas Šiaulių garbės piliečio vardą suteikti rekomendavo ilgametei pedagogei ir saviveiklininkei Janinai Veikšienei.

Sausio 5 dieną šias kandidatūras svarsčiusi Šiaulių rajono savivaldybės garbės piliečio vardo suteikimo komisija balsų dauguma pasirinko R.Karbauskio kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.