Teismas buvusį omonininką pripažino kaltu dėl karo nusikaltimų

B.Makutynovičius yra miręs.

Teismas buvusį omonininką pripažino kaltu dėl karo nusikaltimų.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Teismas buvusį omonininką pripažino kaltu dėl karo nusikaltimų.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 1:15 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:52 PM

2015 metais priimtas Vilniaus apygardos teismo išteisinamasis nuosprendis panaikintas.

Prokuratūra teigia, kad 1991 metų sausio – rugpjūčio mėnesiais buvo vykdoma agresija prieš Lietuvą, o V.Razvodovas ir Boleslavas Makutynovičius naudojo bauginimo ir teroro priemones prieš humanitarinės teisės saugomus asmenis. B.Makutynovičius pasiskelbė būrio vadu, omonininkai nežmoniškai elgėsi su civiliais asmenimis, naudojo bauginimo ir teroro priemones, užgauliai žemino jų orumą.

B.Makutynovičius yra miręs.

Kaltinamajame akte teigiama, kad B.Makutynovičius 1991 metais rėmė Rusijos agresiją prieš Lietuvą. Jis, kaip teigė kaltintojai, siekė sutrikdyti valstybinių institucijų veiklą, įsakė būrio nariams panaudoti teroro ir bauginimo priemones prieš įvairius nepriklausomos Lietuvos pareigūnus. Omonininkai užpuldavo pareigūnus, policininkus, iš jų atimdavo tarnybinius ginklus, asmeninius daiktus, neteisėtai sulaikydavo ir pristatydavo į užgrobtą tuometinės Lietuvos policijos akademijos pastatą.

Byloje rašoma, kad sovietų politiką palikantys omonininkai pareikalavo, kad Lietuvos pareigūnai uždaryti postą, nupjovė telefono laidus nuplėšė ir padegė Lietuvos vėliavą, sunaikino posto tarnybines patalpas, muitininkams ir pasieniečiams atliko neteisėtai kratas, užvaldė pareigūnų daiktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.