Vilniaus savivaldybėje – sujudimas dėl Vido Urbonavičiaus sūnaus patekimo į vaikų darželį

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas kreipėsi į Savivaldybės kontrolierių ir Vidaus audito skyrių dėl skubaus audito atlikimo.

Frakcijos nario V. Urbonavičiaus teigimu, jo šeima užregistravo sūnų į 5 skirtingus savivaldybės darželius įprasta tvarka elektroninėje sistemoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Frakcijos nario V. Urbonavičiaus teigimu, jo šeima užregistravo sūnų į 5 skirtingus savivaldybės darželius įprasta tvarka elektroninėje sistemoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 7:11 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:02 PM

Prašoma nustatyti, ar frakcijos nario Vido Urbonavičiaus sūnui buvo teisėtai paskirta vieta savivaldybės lopšelyje-darželyje „Žirniukas“. Politiko sūnus pagal Vilniaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintą tvarką į darželį pateko praeitų metų rudenį, kai buvo įsteigtos papildomos vietos darželio grupėse.

„Frakcijos kreipimasis inicijuotas siekiant patikrinti, ar politiko sūnus pateko į savivaldybės darželį pagal visus teisės aktų reikalavimus, skaidriai ir be neteisėtos politikų įtakos. Siekdami visiško atvirumo ir nešališkumo prašome ištirti, ar V. Urbonavičiaus sūnaus vieta eilėje į pasirinktą darželį galėjo būti neteisėtai koreguota“, – kreipimesi nurodo TS-LKD frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas.

Įtariama, kad politikas apeidamas numatytas elektroninės registracijos tvarkas ir darydamas spaudimą darbuotojams gavo vietą savo sūnui viename sostinės darželių.

„Yra pagrįstų įtarimų, kad V.Urbonavičius naudojo politinį spaudimą kai kuriems valstybės tarnautojams siekdamas asmeninės naudos sau ir savo šeimai“, – antradienį sakė A.Zubriakovas.   

Frakcijos nario V. Urbonavičiaus teigimu, jo šeima užregistravo sūnų į 5 skirtingus savivaldybės darželius įprasta tvarka elektroninėje sistemoje.

„Suprasdamas, kad esu viešas asmuo, noriu, kad tyrimas atsakytų į visus klausimus ir paneigtų bet kokias abejones, jog mano sūnui vieta darželyje buvo suteikta neteisėtai“, – teigė politikas.

Po šios žinios Vilniaus miesto savivaldybės Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į savivaldybės Švietimo skyrių, kad būtų kuo skubiau nustatyta ir atitaisyta žala dėl įvykdyto pažeidimo, bei į Etikos komisiją prašydama įvertinti politiko veiksmus ir jų padarinius.

„Žinia įsiutino. Dėjome ir vis dar dedame milžiniškas pastangas, kad vietų darželiuose gavimo sistema būtų skaidri, visiems aiški ir kiekvienas vilnietis joje turėtų lygias galimybes. Toks ciniškumas sukrečia. Kol dalis vilniečių laukia eilėje arba naudojasi 100 eurų kompensacija, kažkas nusprendžia pasinaudoti vilniečių suteiktu pasitikėjimu ir tapti svarbesnis už kitus.

Lieka tik pasidžiaugti, kad sistemą sukūrėme tokią, kad net ją apgavus yla iš maišo išlenda greitai. Dabar privalome užtikrinti, kad būtų apginti vilniečių interesai ir atkurtas teisingumas: nuodugniai aiškinsimės situaciją ir sieksime atitaisyti padarytą žalą,“ – teigia Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Vincas Jurgutis.

Vilniaus miesto savivaldybė priėmimą į darželius organizuoja pagal 2015 m. lapkričio mėn. Miesto taryboje patvirtintą tvarką. Visi duomenys apie priimtus ir eilėje laukiančius vaikus, neskelbiant asmens duomenų, yra vieši ir atvirai prieinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.