VTEK vadovas Romas Valentukevičius atsisako trauktis iš pareigų

[[ge:lrytas:lrytas:320401]]

Romas Valentukevičius.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Romas Valentukevičius.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 24, 2017, 10:27 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:24 PM

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius atsisako trauktis iš pareigų.

„Aš nesijaučiu nė trupučiuko kaltas ir nusižengęs Konstitucijai, įstatymui ar VTEK reglamentui, atsakydamas Seimo narei į jos prašymą paaiškinti, ar ji privalo deklaruoti (interesus), ar neprivalo“,– antradienį žurnalistams Seime sakė R.Valentukevičius.

Jis tvirtino norintis pasitikėjimą pasitikrinti Seime. „Todėl aš nejausdamas jokios kaltės atsistatydinią atmetu, ir parašiau prašymą Seimo pirmininkui, kad spręstų mano pasitikėjimo klausimą Seime“, – sakė VTK vadovas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis antradienį gavo R.Valentukevičiaus raštą, kad jis nepriima parlamento vadovo raginimo atsistatydinti, BNS informavo Seimo vadovo patarėja Dalia Vencevičienė.

Kiek vėliau V.Pranckietis informavo, kad inicijuos jo atstatydinimo procedūrą.

„Dabar jau inicijuosiu tą procedūrą aš ir inicijuosiu pagal tai, kaip Statutas numato – vienas penktadalis, tai yra 29 pasirašiusieji parlamentarai, arba vienas iš komitetų, arba Seimo valdyba turi tą iniciatyvos teisę“, – antradienį Eltai sakė V. Pranckietis.

Jo teigimu, dėl R. Valentukevičiaus Seimas spręs pavasario sesijoje. Parlamento vadovas nesiėmė atsakyti, ar pakaks parlamentarų balsų nepasitikėjimui R. Valentukevičiumi pareikšti.

„Pagal Statutą reikalingas 71 balsas – tai yra tiek parlamentarų turi balsuoti už nepasitikėjimą arba už pasitikėjimą“, – sakė V. Pranckietis. Jo nenustebino VTEK vadovo elgsena, „nes žmogus turi naudotis visais teisiniais argumentais, ir tai jo valia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.