Viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė į kalėjimą nesės

Trijose bylose dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir kitų nusikaltimų nuteistai Panevėžio viešbučio „Romantic“ savininkei Daliai Kuklierienei neteks keliauti už grotų – bausmės vykdymas atidėtas.

Bausmės vykdymas panevėžietei D.Kuklierienei buvo atidėtas.
Bausmės vykdymas panevėžietei D.Kuklierienei buvo atidėtas.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 26, 2017, 6:59 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 11:05 AM

Panevėžio apygardos teismas pernai gruodį buvo nusprendęs, kad D.Kuklerienė turi kalėti penkerius metus. Tačiau nuteistoji nesutiko su šia bausme, jos advokatas parašė skundą.

Vakar Apeliacinis teismas paskyrė naują bausmę – 4 metus laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidedant 3 metams.

D.Kuklierienei lieka galioti paskirta 13 181 euro bauda.

Išsiaiškinta, kad Panevėžio viešbučio „Romantic“ savininkė D.Kuklierienė bendrovės buhalteriams nurodė daugiau kaip 400 tūkst. eurų skolą be pateisinamų dokumentų įtraukti į įmonės buhalterijos apskaitą kaip grąžintą finansiniu turtu – akcijomis.

Be to, siekdama apgaule užvaldyti Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) lėšas, verslininkė pirko viešbučiui reikalingą įrangą, tačiau iš pradžių ją įsigijo pigiau, vėliau perleido kitai bendrovei, o netrukus iš jos tas pačias prekes pirko jau gerokai didesne kaina.

Sąskaitas su padidintomis kainomis verslininkė pateikė LVPA, kad ji sumokėtų. Taip padidindama buhalteriniuose dokumentuose įsigyjamų prekių kainas viešbučio savininkė apgaule kėsinosi užvaldyti Europos regioninės plėtros fondo lėšas.

Panevėžietė buvo pripažinta kalta ir dėl kyšių reikalavimo bei priėmimo. Pareigūnai išsiaiškino, kad rengdama viešųjų pirkimų konkursus viešbučio paslaugų infrastruktūros įrengimo ir kitiems darbams atlikti už išskirtines sąlygas ir teisę laimėti iš kelių statybos bendrovių vadovų D.Kuklierienė reikalavo kyšių.

Dar vienoje byloje verslininkė buvo nuteista dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, turto pasisavinimo, dokumentų suklastojimo kartu su vienos bendrovės direktoriumi Arvydu Kiškiu.

Buvo sutarta, kad jis ras įmonę, kuri neatlikusi viešbučio „Romantic“ remonto darbų išrašys už juos tikrovės neatitinkančią sąskaitą. Buvo suklastota statybos subrangos sutartis, pažyma apie neva atliktus statybos ir remonto darbus, sąskaita faktūra.

Kai suklastoti dokumentai buvo įtraukti į bendrovių apskaitą, viešbučio „Romantic“ savininkė pasisavino jos vadovaujamai bendrovei priklausančius pinigus ir dalį jų pagal susitarimą sumokėjo dėl šių machinacijų jai talkinusiam A.Kiškiui. (LR, BNS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?