Po smurto prieš neįgalią mergaitę – esminės permainos įstaigoje

Sausio 20-ąją išplito informacija, kad į „Vilniaus energiją“ paskambinusi savivaldybės specialiojo ugdymo įstaigos „Aidas“ darbuotoja koneveikė neįgalią auklėtinę. Praėjus daugiau nei dešimčiai dienų įstaigoje – esminės permainos. Postus palieka direktorė Janė Martinkėnaitė, balsą prieš mergaitę kėlusi auklėtoja bei greta buvusi auklėtojos padėjėja.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Direktorė Janė Martinkėnaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Direktorė Janė Martinkėnaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2017, 2:26 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:24 AM

Telefono įraše buvo girdėti, kad auklėtoja savo auką vadino „sterva“, „debilais“, kažkam guodėsi, kad dėl nepavykusio skambučio prarado „eurą ar du“.

Į išgirstą psichologinį smurtą ir grasinimus neįgaliai mergaitei neduoti maisto akimirksniu sureagavo „Vilniaus energijos“ operatorė ir perdavė informaciją savo vadovams bei policijos pareigūnams.

Vilniaus meras: „Nepagarbu kitus laikyti kvailiais“

Praėjus daugiau nei dešimčiai dienų po įvykio, nuskambėjusio per visą Lietuvą, šiandien oficialiai pranešta, jog iš darbo  specialiojo ugdymo įstaigoje „Aidas“ traukiasi direktorė J.Martinkėnaitė, įstaigoje dirbusi auklėtoja, kuri kėlė balsą prieš neįgalią mergaitę, bei auklėtojos padėjėja, kuri buvo kartu su triukšmaujančia ir vaiką engusia auklėtoja.

„Antra darbuotoja pati pateikė prašymą, kuris buvo patenkintas. Ji paaiškino, kad tikrai reagavo (į kilusį sąmyšį – Red. past.), bet jos balso nesigirdėjo. Tik administracijai nieko nepranešė“, – sakė įstaigos direktorė J.Martinkėnaitė.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė netikintis, kad per trylika metų tai buvo pirmas toks incidentas.

„Dabar įspūdis, kad įstaiga užstrigusi laike. Tas bandymas viską suspėti ir sakyti, kad pas mus viskas puikiai ir kad tai, kas įvyko, buvo pirmą kartą, neįtikina. Galima laikyti kažką kvailiais, bet tai nepagarbu. Netikiu šita versija“, – sakė meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.