Ar gali būti, kad Donatas Montvydas melavo?

Ar gali būti, kad dainininkas Donatas Montvydas ir jo prodiuseris Martynas Tyla melavo teismui pasakodami apie Palangos kurhauze įvykusį dviejų kultūros darbuotojų konfliktą?

Dainininkas D.Montvydas su prodiuseriu M.Tyla teisme kalbėjo skirtingai.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Dainininkas D.Montvydas su prodiuseriu M.Tyla teisme kalbėjo skirtingai.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Smuikininkas M.Švėgžda fon Bekeris ir operos solistė A.Petronytė.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Smuikininkas M.Švėgžda fon Bekeris ir operos solistė A.Petronytė.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Feb 1, 2017, 6:00 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:54 AM

Abejones dėl D.Montvydo, kitų šio atlikėjo muzikos grupės narių ir M.Tylos parodymų sukėlė vakar Palangos apylinkės teisme išklausyti pasaulyje žinomo smuikininko Martyno Švėgždos fon Bekerio ir operos solistės Auksės Petronytės liudijimai.

Iš Vokietijos atskridę garsūs klasikinės muzikos atlikėjai apie matytą konfliktą pasakojo visiškai kitaip, nei prieš porą mėnesių teismui teigė popmuzikos atlikėjas ir jo komanda.

Mušė ar tik griebė už atlapų?

Žinomi Lietuvos atlikėjai ir muzikantai į keistą bylą buvo įvelti po 2014 metų gruodžio 31 dieną Palangos kurhauze įvykusio konflikto, kuris kilo koncertų rengėjams nesutarus dėl atlikėjų repeticijų laiko.

Konfliktas kilo tarp tuomečio Kultūros centro direktoriaus Žilvino Kažio ir savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Vyganto Rekašiaus.

Prokuratūrai atsisakius pradėti ikiteisminį tyrimą Ž.Kažys privataus kaltinimo tvarka iškėlė baudžiamąją bylą, kurioje V.Rekašių kaltina jį sumušus.

Ž.Kažį palaikantis D.Montvydas ir jo komanda, kurio koncertą Naujųjų metų išvakarėse ir protegavo buvęs Kultūros centro vadovas, teisme liudijo matę, kaip V.Rekašius kumščiu Ž.Kažiui į veidą sudavęs kelis smūgius.

Tačiau konflikto metu salėje buvę kiti Kultūros centro darbuotojai bei vakar teisme liudiję iš Vokietijos atskridę atlikėjai teigė, kad jokių smūgių nebuvo, ir tvirtino, jog įširdęs V.Rekašius oponentą tesugriebęs už atlapų.

„Tuo metu aš ant scenos grojau smuiku – viskas vyko prieš mano nosį, už dviejų metrų.

Mačiau tik skeryčiojimąsi ir garsų barnį. Jei būčiau pastebėjęs smurtu išreikštą agresiją, būčiau iš karto nutraukęs repeticiją ir išvykęs“, – teismui tvirtino smuikininkas.

Paprašė atlikėjų paliudyti

Nors Ž.Kažys toliau tvirtino buvęs sumuštas ir dėl to daugiau nei mėnesį gulėjęs ligoninėje, jokių jo sumušimo požymių nematė nei į kurhauzą iškviesti policijos pareigūnai, nei konflikto liudininkai.

Apie konfliktą pareiškimą policijai rašęs D.Montvydas ir jo komanda skundėsi tik nepagarbiu ir juos įžeidžiančiu kurhauzo vadovės elgesiu, tačiau apie matytas muštynes neužsiminė nė žodžiu.

Teisme nukentėjusiojo pusę palaikantys popmuzikos atlikėjai teigė matę, kaip V.Rekašius kumščiu smogė Ž.Kažiui.

Tiesa, M.Tyla tvirtino matęs du smūgius, o D.Montvydas ir grupės gitaristas Juozas Martinkėnas pasakojo apie vieną.

Teismas atkreipė dėmesį ir į tai, kad M.Tylos parodymai policijoje po įvykio praėjus keliolikai dienų ir D.Montvydo teiginiai po dviejų mėnesių vykusios apklausos metu atitinka žodis į žodį. Dėl to kilo abejonių, ar jų parodymai ikiteisminio tyrimo metu nebuvo suderinti.

D.Montvydas teisme neslėpė, kad prašymo liudyti sulaukęs iš nukentėjusiojo Ž.Kažio.

Gali būti iškelta byla

Kurie liudytojai vis dėlto meluoja, teismas įvertins rašydamas nuosprendį.

Nuo bylos baigties priklausys ir kurios pusės liudytojų parodymais suabejos teismas.

Dėl melagingų parodymų liudytojams baudžiamąją bylą gali iškelti pats teismas arba pavesti prokuratūrai dėl to pradėti ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.