Kauno rajone saugiausia gyventi Neveronių seniūnijoje

Susumavus konkurso „Saugiausia

Saugiausiomis pripažintų seniūnijų atstovai pagerbti Garliavoje, Kauno rajono savivaldybės bibliotekoje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Saugiausiomis pripažintų seniūnijų atstovai pagerbti Garliavoje, Kauno rajono savivaldybės bibliotekoje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 7:39 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:47 AM

Saugiausiomis pripažintų seniūnijų atstovai pagerbti Garliavoje, Kauno rajono savivaldybės bibliotekoje, vykusiame Kauno rajono policijos ataskaitos susirinkime.

Kauno rajone, kaip skelbia savivaldybė, veikia jau daugiau kaip 180 saugios kaimynystės grupių, daugiausia jų – Garliavoje, Domeikavoje, Ramučiuose. Gyventojų paprašyta virtualioje erdvėje atsakyti į klausimą: „Ar jaučiatės saugūs savo seniūnijoje?“ ir paskelbtas balsavimas. Į šį klausimą teigiamai atsakė beveik 60 proc. Batniavos seniūnijos gyventojų. Aktyvūs buvo ir Garliavos bei jos apylinkių, taip pat Kulautuvos gyventojai.

Anot Kauno rajono policijos komisariato viršininko Aleksejaus Chramino, komisija seniūnijas vertino remdamasi šešiais kriterijais. Pirmiausia buvo atsižvelgta į vietos bendruomenės aktyvumą: kiek joje yra policijos rėmėjų, saugios kaimynystės grupių, kaip bendruomenė organizuoja prevencinius, švietėjiškus renginius ir pristato savo veiklą viešojoje erdvėje.

Saugumas yra ne tik policijos, bet ir savivaldybės, visos bendruomenės reikalas“, – pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, įteikdamas pinigines premijas saugiausių seniūnijų atstovams.

Policijos komisariato viršininkas A. Chraminas pasidžiaugė prevencinėmis priemonėmis ir nuolatiniu Kauno rajono vadovų dėmesiu saugumui. Nemažai saugumo priemonių pernai įdiegta Garliavos, Kulautuvos, Kačerginės, Batniavos ir kitose seniūnijose. Kauno rajono savivaldybė skyrė lėšų, už kurias buvo nupirktas naujas kelių policijos automobilis bei šiuolaikinė greičio matavimo technika. Savivaldybė kartu su policija vienišiems, atokiose vietovėse gyvenantiems senjorams dalijo pagalbos pultelius. „Džiaugiuosi, kad kol kas nė vieno jų nereikėjo panaudoti“, – kalbėjo A. Chraminas.

Policijos viršininkas pastebėjo, kad pernai Kauno rajono keliuose žuvo 6 žmonės, o 2015-aisiais jų buvo net 14. Mažėja ir plėšimų: 2014 metais jų buvo 23, užpernai – 8, pernai – 8. Vagysčių statistikos kreivė taip pat leidžiasi žemyn: 2014-aisiais buvo 884, 2015 metais – 630, 2016-aisiais – 409. Policija vis daugiau dėmesio skiria narkotikų vartojimo prevencijai. Pernai anonimiškai patikrinta nemažai Kauno rajono mokyklų, o duomenys perduoti jų vadovams.

Bene labiausiai visus liūdina smurtas artimoje aplinkoje. 2014 metais Kauno rajone buvo užfiksuoti 805, 2015-aisiais – 1303, o pernai – net 1568 smurto atvejai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.