Socialdemokratų etikos sargai žurnalistą išvarė už ilgą liežuvį

Prieš naujo socialdemokratų vedlio rinkimus tvyranti įtampa įsismelkė net į šios partijos Etikos ir procedūrų komisiją – iš jos išvarytas artistas ir žurnalistas Arkadijus Vinokuras.

Etikos sargai sutartinai rekomendavo A.Vinokurą pašalinti ir iš partijos.<br>lrytas.lt nuotr.
Etikos sargai sutartinai rekomendavo A.Vinokurą pašalinti ir iš partijos.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 6:21 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:47 AM

Socialdemokratų etikos sargams vadovaujantis Donatas Augulis patvirtino, kad sumaištį partijoje keliantis A.Vinokuras buvo nušalintas nuo darbo šioje komisijoje.

Etikos sargai sutartinai rekomendavo šį asmenį pašalinti ir iš partijos.

Tokie buvusių bendražygių žingsniai žurnalisto nenustebino, mat prieš pašalinant iš komisijos jis juos dar spėjo išvadinti sovietiniais papuasais ir kitokiais įžeidžiamais epitetais.

Nors A.Vinokuras abejojo, ar komisijos sprendimas teisėtas, jo skųsti neketina: „Nematau reikalo. Tai šutvė bailių ir prisitaikėlių. Per pusantrų metų aš net jų pavardžių neįsidėmėjau, nes jie visi – nuliai.

Ši komisija atitinka visą supuvusią partijos dalį, kuri socialdemokratus iš aukštumų nusviedė tiesiai į visišką mėšlą.“

Jis mano, kad iš komisijos pašalintas ne tik už kritiką, bet ir dėl D.Auguliui reikštų priekaištų dėl netinkamo komisijos darbo – esą delsė spręsti partijos Radviliškio skyriuje kilusias problemas.

Iš šio skyriaus, kuriam vadovauja D.Augulio tėvas Kazimieras Augulis, pernai už kritiką buvo pašalinti du nariai.

Buvę socialdemokratai šį sprendimą apskundė komisijai, bet esą ji nereagavo.

A.Vinokuras kaltino D.Augulį nenusišalinus nuo svarstymo, nors pastarasis tai kategoriškai neigė. Anot komisijos pirmininko, svarstant su jo tėvu susijusį klausimą jis net išėjo iš posėdžių salės.

Socialdemokratus kritikuojančio žurnalisto įsitikinimu, komisija neryžtingai svarstė ir klausimą dėl Algirdo Butkevičiaus elgesio, kai jis kitiems savo derybininkams už nugaros su „valstiečiais“ išmainė ministerijas: „A.Butkevičius ir kiti vadai buvo iškviesti tik man pagrasinus.“

A.Vinokuras tvirtino iš kolegų sulaukęs priekaištų netgi dėl partijos nesėkmės rinkimuose: „Atseit didele dalimi dėl pralaimėjimo esu kaltas ir aš.

Aš, žinoma, padėkojau už tokį manęs sureikšminimą. Bet, manau, jiems ant ko nors tiesiog reikėjo išlieti apmaudą.“

Socialdemokratas atvirai kritikavo ir partijos sprendimą eiti į valdančiąją koaliciją su Ramūno Karbauskio vadovaujamais „valstiečiais“.

Negana to, jo manymu, partija neturi kuo pakeisti dabartinio lyderio: „Socialdemokratų bėda, kad partija faktiškai neturi nė vieno tinkamo kandidato. Visi jie – politiniai broileriai.“

Etikos sargams vadovaujantis D.Augulis „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad už panašias kalbas A.Vinokuras jau ir anksčiau buvo svarstomas komisijoje – ne tik už nepagrįstą kitų partijos narių kritiką, įžeidinėjimą, bet ir keliamą sumaištį.

Norą dalyvauti tiesioginiuose Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimuose pareiškė 6 kandidatai – Seimo vicepirmininkas M.Bastys, ūkio ministras M.Sinkevičius, Vilniaus vicemeras G.Paluckas, europarlamentaras Z.Balčytis, Seimo nariai J.Sabatauskas ir A.Palionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.