Socialinių mokslų kolegijos taryboje – ir Eligijaus Masiulio pavardė

Vienu perspektyviausių šalies politikų laikytas Eligijus Masiulis jau keletą mėnesių nesirodo viešumoje. Po partiją sukrėtusio korupcijos skandalo paskelbęs, kad negrįš į politiką, jis pranešė, kad kuria nuosavą verslą. E.Masiulis yra sakęs, kad tai daro ne vienas, o jam padeda partneriai ir artimi giminaičiai.

E.Masiulis kolegijai šiuo metu nepatarinėja.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis kolegijai šiuo metu nepatarinėja.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulio pavardė – kolegijos tarybos sąraše.
E.Masiulio pavardė – kolegijos tarybos sąraše.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 3:24 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:45 AM

„Tardigrade Consulting“ – taip vadinasi bendrovė, kurią E.Masiulis su partneriais įkūrė praėjusių metų spalį ir jai vadovauja. Buvęs politikas yra sakęs, kad įkurta įmonė teiks konsultacijas Lietuvos ir užsienio verslininkams, kaip valdyti krizes, planuoti plėtros strategijas ir pan.

„Lietuvos ryto“ paklaustas apie išskirtinį įmonės pavadinimą, E.Masiulis paaiškino: „Pirmiausia, žinoma, dėl to, kad tai simboliškai atspindėtų mūsų įmonės veiklą. Juk mes padedame būti kuo atsparesniems, priimti sprendimus, padedančius atlaikyti iššūkius ir ekstremalias situacijas, ne tik išsilaikyti, bet ir pagerinti savo būseną, rasti išeitį iš bet kokios situacijos. Ne tiktai versle, bet ir apskritai gyvenime. O būtent vandens meškučiai yra atspariausi organizmai pasaulyje. Tai ir norėjome pasakyti.

Kolegijos tarybos sąraše – buvusio politiko pavardė

E.Masiulio pavardė yra ir Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos tarybos sąraše. Gal tai ir nestebintų, jei pasitraukęs iš aktyvios politikos jis ryžosi pasinerti į akademinę veiklą, bet šalia nurodoma, kad jis vis dar yra Liberalų sąjūdžio lyderis.

Kolegijos vadovė Gabija Skučaitė teigė, kad kolegijos taryba nedirba labai aktyviai: „Esame nevalstybinė aukštoji mokykla, privati, tad taryba nėra privaloma, kurią turėtume turėti pagal įstatymą. Mūsų taryba yra patariamojo pobūdžio, nepriima reglamentacinių sprendimų. Taryba suformuota iš žmonių, kurie žino kolegijos veiklą ir gali patarti. Tai žmonės, su kuriais susitinkame porą kartų per metus.“

Paklausta apie E.Masiulio dalyvavimą tarybos veikoje pašnekovė sakė: „Jis buvo tarybos narys dar tada, kai kolegija įsikūrė Klaipėdoje. Šiuo metu jis tarybos veikloje nedalyvauja, tarybos sudėtis bus atnaujinta.“

G.Skučaitė tikino, kad jokiais klausimais kolegijai E.Masiulis šiuo metu nepatarinėja. „Seniai nesu jo sutikusi, bet kai jis buvo Seimo narys, Klaipėdoje tarybos veikloje aktyviai dalyvavo“, – teigė ji.

Anot kolegijos vadovės, tarybos narių sąrašą netrukus papildys naujos pavardės. „Aktyviai dirbame su Ilja Laursu, gal jo pavardė bus įtraukta į sąrašą“, – svarstė G.Skučaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?