VMI atliko tyrimą dėl „Range Rover“ nuomos sandorio: pažeidimų nenustatyta

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) infomuoja, kad baigė Ramūno Karbauskio valdomo UAB „Agrokoncerno“ operatyvų patikrinimą, kurio metu siekė išsiaiškinti ar įmonė teisingai vykdė mokestines prievoles susijusias su automobilio „Range Rover“, kuriuo važinėjo buvusi Seimo narė Greta Kildišienė, nuomos sandoriu.

G.Kildišienė naudojosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio valdomo Agrokoncerno automobiliu „Range Rover“ .<br>Lrytas.lt nuotr.
G.Kildišienė naudojosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio valdomo Agrokoncerno automobiliu „Range Rover“ .<br>Lrytas.lt nuotr.
R.Karbauskis ir G.Kildišienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Karbauskis ir G.Kildišienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2017, 8:19 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:17 AM

Kaip praneša VMI, įvertinus surinktą informaciją, bendrovės geranoriškai pateiktus su sandoriu susijusius dokumentus, mokesčių įstatymų pažeidimų, susijusių su pridėtinės vertės mokesčio apskaičiavimu, leidžiamais atskaitymais, nenustatyta.

„VMI akcentuoja, kad minėtą sandorį pagal kompetenciją vertino tik mokestiniais aspektais, tačiau visą surinktą medžiagą VMI yra pasirengusi pateikti suinteresuotoms institucijoms“, – teigia VMI prie FM Kontrolės departamento direktorius Marius Žemgulis.

VMI pažymi, kad tyrimas dėl automobilio nuomos visoje apimtyje dar nėra baigtas, tačiau komentuoti veiksmų atliekamų fizinių asmenų atžvilgiu, griežtai vadovaujantis Mokesčių administravimo įstatymu ir valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos išaiškinimu, VMI negali be mokesčių mokėtojo raštiško sutikimo.

G.Kildišienė naudojosi R.Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtino, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su artimu politikės giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone.

Kilus rezonansui visuomenėje dėl Seimo narės ryšių su „Agrokoncernu“ ir galimų neteisėtų pajamų, G.Kildišienė pranešė, kad jos giminaitis nutraukia išperkamosios nuomos sutartį, o ji įsigis nuosavą automobilį. Vėliau partijos vicepirmininkė R.Baškienė patvirtino, kad automobilį nuomoja G.Kildišienės mama, per mėnesį už jį moka 1000 eurų įmoką. Galutinė automobilio kaina su mokesčiais siekė apie 47 tūkst. eurų.

G.Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė anksčiau dirbo Panevėžio vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja, pastaruosius dvejus metus dirbo auklėtoja darželyje „Taika“. V.Mikalauskienė darbą paliko savo iniciatyva gruodžio 14 dieną.

Registrų centro duomenimis, V.Mikalauskienė šiuo metu yra bendrovės „Greta Gretos“ akcininkė ir vadovė. 2015-ųjų balandį registruota kaip mažoji bendrija 2016-ųjų pabaigoje „Greta Gretos“ pertvarkyta į uždarąją akcinę bendrovę. Viešai prieinamoje Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenų bazėje nėra jokių duomenų apie „Greta Gretos“ pernai sumokėtus mokesčius.

Paaiškėjus, kad G.Kildišienė nuo partijos bendražygių nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų, „valstietė“ atsistatydino iš Seimo nario pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.