Arūnas Dumalakas. Liberalai bandė pašaudyti žirniukais

Baigusieji vidurines mokyklas prieš tris dešimtmečius prisimena paišdykavimus klasėse, kai nebūdavo mokytojų. Tam būdavo naudojamas paprasčiausias vamzdelis – įsimeti į burną žirniuką, pūsteli orą į vamzdelį ir iššauni į priešininką.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2017-02-03 06:10, atnaujinta 2017-04-10 23:04

Tikdavo ir popieriaus gumulėliai. Suvilgyti seilėmis ir iššauti jie puikiai prilipdavo prie vado Iljičiaus portretų virš lentos.

Berniukų paišdykavimus prisiminė ir liberalų vedlys R.Šimašius, apšaudęs Vilniaus tarybos narį konservatorių V.Urbonavičių. Esą šis spaudė savivaldybės administraciją priimti jo vaikui palankius sprendimus.

Sostinės mero R.Šimašiaus nuomone, situacija rodo akivaizdų politinį spaudimą.

Kad neatrodytų vaikiškai nerimta, R.Šimašius lyg prokuroras viešai prakalbo apie sugedimą ir net prisiminė, kad lotynų kalba šis žodis yra corruptio.

Pasirodo, sugedimas, arba korupcija, pasak mero, yra arčiau, nei manome.

Nors nuo tų pašaudymų praėjo tik savaitė, kažin ar daug kas prisimena, kad jie susiję su tarybos nario sūnaus priėmimu į vaikų darželį „Žirniukas“.

Beje, ir pats R.Šimašius neslėpė, kad tiesioginių įrodymų neturi, o V.Urbonavičius prisipažino, jog vienintelis dalykas, ką jis daręs, kai jo vaikas eilėje į darželį kažkodėl pasislinko į galą, – nuėjo pas vicemerą ir iškart paklausė, kodėl taip vyksta.

Tad liberalų vedliui, kurio vadovaujama partija dar nenusikratė buvusio vadovo E.Masiulio bylos šešėlių, nepavyko įpūsti naujo skandalo ugnies, juolab kad ir į teisėsaugą dėl šio įvykio nebus kreipiamasi.

Nieko nuostabaus. Juk „valstiečių“ lyderio R.Karbauskio ir jo globotinės G.Kildišienės pasiutpolkės, Seimo narių automobilių nuomos maklių akivaizdoje vieno mažylio priėmimo į „Žirniuką“ knaisiojimai atrodė kaip paišdykavimas šaudant žirniukais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.