Gabrielius Landsbergis prakalbo apie artėjančius prezidento rinkimus

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ viešėjęs Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė, kad artėjančiuose partijos pirmininko rinkimuose dalyvaujantys kandidatai turi gana skirtingų ateities vizijų pasiūlymų.

G.Landsbergis neatskleidžia, kas yra didžiausias jo konkurentas partijos pirmininko rinkimuose.<br>T. Bauro nuotr.
G.Landsbergis neatskleidžia, kas yra didžiausias jo konkurentas partijos pirmininko rinkimuose.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 7:18 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:56 PM

„Skirtumai išryškėjo. Mano vizija paprasta – įvertinus pasiekimus reikia tęsti gerus darbus ir netaisyti to, kas nėra sulūžę“, – sakė jis. Anot L. Landsbergio, dalis partijos kolegų išsakė siūlymus artimiau bendradarbiauti su Ramūnu Karbauskiu, nerimaujama dėl to, ar partija galės ateityje liberalėti ir pan.

Paklaustas apie savo didžiausią konkurentą, pašnekovas sakė: „Sunku pasakyti, labai sunku spręsti. Debatuose buvo aštrių diskusijų. Didžiuojuosi savo bendruomene, nes keturi žmonės gali atvirai diskutuoti dėl mūsų partijos ateities“.

Apie tai, ar Ingrida Šimonytė bus partijos kandidatė į prezidentus, G. Landsbergis sakė: „Šypsojausi išgirdęs, kaip Mykolas Majauskas įvardijo Ingridą. Manau, kad kandidatai turi pasisakyti patys. Manau, kad mūsų partija pirmoji turės viešus kandidatų į prezidentus rinkimus. Tai būtų taip pat kaip renkama Prancūzijoje ar JAV. Tai galėtų būti net nepartiniai kandidatai“, – svarstė politikas.

„Visuomenė nori atvirumo ir tas pirmasis atvirumo egzaminas buvo neišlaikytas“, – apie „valstiečius“ sukrėtusį skandalą kalbėjo G. Landsbergis ir pridūrė, kad visuomenė pasikeitusi ir politikams keliami aukšti reikalavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.