Kėdainių savivaldybės valdininkai gali tapti įtariamaisiais

Lietuvą drebinant skandalui, kai Kėdainiuose buvo mirtinai sumuštas keturmetis, prokurorai aiškinasi ar rajono savivaldybė padarė viską, jog apgintų vaiką nuo smurtautojų. Dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo Kauno apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gali būti, jog įtarimai bus pareikšti Kėdainių rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams bei juos kuruojantiems savivaldybės administracijos vadovams, skelbia rinkosaikste.lt.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius naujienų portalui rinkosaikste.lt patvirtino, kad teisėsaugos akiratyje iš ties atsidūrė Kėdainių rajono savivaldybės darbuotojai.<br>„Rinkos aišktės“ montažas.
Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius naujienų portalui rinkosaikste.lt patvirtino, kad teisėsaugos akiratyje iš ties atsidūrė Kėdainių rajono savivaldybės darbuotojai.<br>„Rinkos aišktės“ montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis, Rinkos aikštė

Feb 4, 2017, 8:54 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:43 PM

Tyrimas palietė ir savivaldybę

Visuomenei diskutuojant ar Kėdainių policija ir ikiteisminį tyrimą dėl galimo smurto prieš ketverių metų berniuką nutraukę vietos prokurorai padarė viską, kad išsaugotų vaiko gyvybę, teisėsauga aiškinasi ir rajono savivaldybės veiksmus.

Kėdainių rajono vicemerė Olga Urbonienė informavo, jog atliekamas savivaldybę tiesiogiai liečiantis ikiteisminis tyrimas. Plačiau komentuoti esamos situacijos už vaiko teisių apsaugos sritį atsakinga politikė nesutiko, sakė turinti per mažai duomenų.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius naujienų portalui rinkosaikste.lt patvirtino, kad teisėsaugos akiratyje iš ties atsidūrė Kėdainių rajono savivaldybės darbuotojai.

Kas kaltas dėl tragedijos?

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Mes suprantame, kad prie šio konkretaus atvejo tiesiogiai lietėsi tiek vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai, policijos pareigūnai ir prokuroras. Todėl ikiteisminis tyrimas atliekamas tiek dėl valstybės tarnautojų, tiek ir dėl pareigūnų galimo pareigų neatlikimo. Šiai dienai mes nieko neišskiriame, renkame medžiagą, ją analizuojame, o vėliau bus priimti procesiniai sprendimai“, – sakė apygardos vyriausiasis prokuroras D. Valkavičius.

Pasak pašnekovo, tyrimas atliekamas ne prieš konkrečius asmenis, o siekiant nustatyti kodėl įvyko tragedija.

„Bandome nustatyti, kas nesuveikė, jog pasekmės yra negrįžtamos, nužudytas vaikas“, – sakė prokuroras D. Valkavičius.

Raštas pasimetė

Atliekant šį tyrimą pranešimai apie įtarimus kol kas niekam neįteikti. Tačiau situacija gali pasikeisti jau netrukus, kai bus surinkta kiek daugiau tyrimui reikšmingų duomenų.

Esama informacijos, jog prokurorai ypač domisi kai kurių rajono savivaldybės darbuotojų veikla.

Pagrindinė teisėsaugininkus dominanti aplinkybė – kodėl šeima, kurioje augo vėliau nužudytas berniukas nebuvo stebima. Iš darželio, kurį lankė velionis gavę informaciją apie tai, kad jį muša patėvis, Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai informavo policiją.

Nors ikiteisminis tyrimas ir buvo nutrauktas, tačiau šeimą nuspręsta stebėti. Tačiau to padaryta nebuvo, nes Kėdainių rajono savivaldybėje nesusikalbėjo du administracijos padaliniai. Vaiko teisių apsaugos skyrius parengtas raštas apie sprendimą stebėti šeimą kažkur pasimetė ir šią funkciją atliekantis socialinių paslaugų centras jo negavo.

Kodėl taip įvyko, aiškinasi ir rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta darbo grupė. Rajono vicemerės O. Urbonienės teigimu, vidaus tyrimo metu surinkti duomenys bus pateikti ikiteisminį tyrimą atliekančios Kauno apygardos prokuratūros pareigūnams.

 rinkosaikste.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.