Arūnas Karaliūnas. STT agentai Kaune atlaidūs kaimynams

Nepabūgusi vadovybės rūstybės Kauno tardymo izoliatoriaus finansininkė R.Kazėnienė viešai prabilo apie daugybę metų šioje įkalinimo įstaigoje švaistomus mokesčių mokėtojų pinigus.

O po vieno klausimo finansininkė išvis neteko žado – STT pareigūnas teiravosi, ar ji matė ir gali patvirtinti, kad vyko pinigų mainai tarp suinteresuotų asmenų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O po vieno klausimo finansininkė išvis neteko žado – STT pareigūnas teiravosi, ar ji matė ir gali patvirtinti, kad vyko pinigų mainai tarp suinteresuotų asmenų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2017, 7:37 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 1:13 PM

Prekių ir paslaugų pirkimo konkursus laimi tos pačios bendrovės, jas valdo įtakingi izoliatoriaus darbuotojai arba jų artimieji, o už gaminius ar darbus kartais permokama kelias dešimtis ar net šimtus kartų.

Negana to, Kauno tardymo izoliatoriuje įsteigtas pirties vedėjo etatas, nors pirties jame nėra ir niekada nebuvo. Nenuostabu, kad pirties vedėja be pirties buvo įdarbinta bibliotekininke.

Jaunai izoliatoriaus finansininkei visos šios aplinkybės pasirodė sunkiai suderinamos su sąžiningu darbu, nors po vadinamojo auksinių kariuomenės šaukštų skandalo daugelis kontroliuojančių įstaigų prisnūdo ir atsibudo tik tuomet, kai pirštu pagrūmojo premjeras S.Skvernelis.

Abejingųjų gretose atsidūrė ir kovos su korupcija šaukliai – Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai, kurių vadovybė nuolat ragina gyventojus aktyviai pranešti apie įtartinus atvejus ir tikina, kad jie bus ištirti.

R.Kazėnienė taip ir padarė – savo įtarimais dar praėjusių metų pabaigoje pasidalijo su STT sekliais. Tačiau pastarieji tėškė antausį drąsiai moteriai – atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nes esą negauta pakankamai įrodymų, kad buvo padaryta didelė žala.

O po vieno klausimo finansininkė išvis neteko žado – STT pareigūnas teiravosi, ar ji matė ir gali patvirtinti, kad vyko pinigų mainai tarp suinteresuotų asmenų.

Įdomu, ar STT agentai žino bent vieną atvejį, kai neteisėtais būdais gautų pinigų dalybose yra dalyvavę liudininkai? Žinoma, nešališki. O galbūt STT norėtų, kad kyšininkai viešai paskelbtų apie gautus pinigus socialiniuose tinkluose ir dar pridėtų nuotrauką?

Tad kodėl STT tokia gera Kauno tardymo izoliatoriaus vadovams? Gal dėl to, kad šias įstaigas Kaune skiria vos kelios dešimtys metrų? Juk liaudies išmintis sako, kad kaimynas – geriau negu giminaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.