Prokurorė tapo teisiamąja

Kauno apygardos teismas vakar ėmėsi bylos, kurioje buvusi Vilniaus apygardos prokurorė Lilija Balaišienė kaltinama kyšininkavimu.

Buvusi prokurorė L.Balaišienė vakar teisme teigė nepripažįstanti kaltės.
Buvusi prokurorė L.Balaišienė vakar teisme teigė nepripažįstanti kaltės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-09 04:00, atnaujinta 2017-04-10 11:58

Į trečiadienio teismo posėdį neatvyko L.Balaišienės advokatė, todėl bylos nagrinėjimas atidėtas. Dėl advokatės užimtumo atšaukiamas ir ketvirtadienį numatytas posėdis.

Teisėjų kolegija pastebėjo, kad buvusios prokurorės pasirinkta advokatė yra labai užsiėmusi, tad bus itin sudėtinga parinkti visiems tinkamą laiką,

Tačiau L.Balaišienė teigė pageidaujanti būtent šios advokatės ir ja pasitikinti: „Ji žino bylos esmę, dalyvavo ikiteisminiame tyrime, yra gerai susipažinusi su byla.“

Kitas posėdis byloje numatytas kovo 6 dieną. Šiame teismo posėdyje planuojama paskelbti kaltinamąjį aktą ir apklausti L.Balaišienę. Ji vakar sakė sutinkanti duoti parodymus pirma.

Po posėdžio buvusi prokurorė teigė nepripažįstanti kaltės: „Negaliu pripažinti, nes jokio nusikaltimo nepadariau.“

Į kitą posėdį taip pat kviečiamas asmuo, iš kurio, kaip įtariama, L.Balaišienė reikalavo kyšio.

Teisiamoji teigė, kad tai buvęs ilgametis šeimos draugas: „Tai asmuo, kuris, piktnaudžiaudamas artimais, šiltais ilgamečiais šeimos santykiais, įgavęs pasitikėjimą, įvykdė savo aferą.“

L.Balaišienė kaltinama tuo, kad 2014 metais dirbama prokurore ji savo ir kartu už prekybą poveikiu teisiamo Vadimo Pachomovo naudai netiesiogiai per jį iš vieno vilniečio pareikalavo 20 tūkst. eurų kyšio ir paėmė 10 tūkst. eurų kyšį už jo atžvilgiu palankų proceso sprendimų priėmimą.

Prokurorė buvo sulaikyta 2014 metų gruodžio pabaigoje. Tuo metu ji dirbo Antrajame baudžiamojo persekiojimo skyriuje.

Sulaukusi įtarimų ji buvo nušalinta nuo pareigų, o jos atžvilgiu pradėtas tarnybinis patikrinimas, tačiau prokurorė pateikė prašymą atleisti ją iš darbo savo noru.

Šį prašymą prokuratūra privalėjo tenkinti, o per 14 dienų nespėjus baigti tarnybinio patikrinimo dėl prokurorės veiklos jis turėjo būti nutrauktas ją atleidus iš darbo.

L.Balaišienė ketino išeiti iš prokuratūros ir jau buvo išlaikiusi advokatūros egzaminą. Šiuo metu ji dirba advokatų kontoros „Stj Legal“ direktore. (BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.