Ramūno Karbauskio ir Algirdo Brazausko moterų istorijose – panašumai

Slapti ryšiai su moterimi, pamintos vertybės. Toks skaidrumą skelbiančiam politikui nederantis elgesys pakišo koją ir „valstiečių“ vedliui Ramūnui Karbauskiui, ir praeityje – Algirdui Brazauskui. Abu jie slapukavo ir viešai dangstėsi skambiais šūkiais.

A.Brazausko ir R.Karbauskio istorijos turi panašumų.<br>lrytas.lt montažas.
A.Brazausko ir R.Karbauskio istorijos turi panašumų.<br>lrytas.lt montažas.
2002 metų balandžio mėnesį „Lietuvos rytui“ pavyko nufotografuoti Egipte besiilsinčius A.Brazauską ir K.Butrimienę.<br>Nuotr. iš LR archyvo
2002 metų balandžio mėnesį „Lietuvos rytui“ pavyko nufotografuoti Egipte besiilsinčius A.Brazauską ir K.Butrimienę.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Atskirai nuo šeimos gyvenantis R.Karbauskis dėmesiu apgaubė G.Kildišienę.<br>T.Bauro nuotr.
Atskirai nuo šeimos gyvenantis R.Karbauskis dėmesiu apgaubė G.Kildišienę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 11, 2017, 6:42 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 7:51 AM

„Tradicinės šeimos vertybės yra stuburas“, – taip 2016 metų rudenį, per rinkimus į Seimą, skelbė 47 metų R.Karbauskis.

Tuo metu jo šešiolika metų jaunesnė globotinė iš Panevėžio Greta Kildišienė mėgavosi išskirtiniu šio politiko dėmesiu ir važinėjo nauju visureigiu „Range Rover“, priklausančiu Agrokoncernui.

Už santuoką ir šeimos vertybes prieš penkiolika metų mūru stojo ir tuometis premjeras A.Brazauskas.

„Prisipažinsiu, kad nepalaikau visuomenėje dabar populiaraus reiškinio – nevedybinio gyvenimo kartu. Gal esu per daug konservatyvus, tačiau aš prieš“, – taip kalbėjo politikas, 2002 metais Kovo 8-osios proga sveikindamas į Vyriausybės rūmus pakviestas garsias moteris.

A.Brazauskas tada iš tribūnos tikino, kad jam neramu dėl Lietuvoje populiarėjančios tradicijos jaunoms poroms gyventi drauge, bet neįregistravus santuokos.

Ant jaunimo burnojęs 69 metų A.Brazauskas kišenėje jau slėpė du bilietus į Egiptą.

Politikas planavo slapta atostogauti su taip pat 16 metų jaunesne drauge Kristina Butrimiene.

Vedusiam R.Karbauskiui, kaip ir prieš penkiolika metų A.Brazauskui, teko aiškintis dėl ryšių su žavia jaunesne drauge.

„Lietuvos ryto“ atskleisti skandalingi faktai parodė politikų dviveidystę – jie dangstėsi skambiais šūkiais, bet iš tiesų gyveno taip, kaip jiems patiko.

Teko pakeisti plokštelę

„Taip, esu padėjęs“, – šią savaitę pagaliau pripažino R.Karbauskis.

Ne tik žiniasklaidos, bet ir bendražygių raginamas pasakyti, ar yra prikišęs rankas prie „Range Rover“ nuomos iš Agrokoncerno, politikas išdrįso pasakyti tiesą. Nors dar neseniai jis melavo.

„Manęs tai neliečia“, – tvirtino R.Karbauskis, paklaustas, kodėl tuometė Seimo narė G.Kildišienė važinėja Agrokoncerno automobiliu, kodėl nuomos sutartis sudaryta su jos motina, buvusia darželio auklėtoja, kuri turi kitą automobilį „Toyota“.

Visuomenei kilo abejonių, ar sandoris nėra apsimestinis, ar G.Kildišienės motina turi lėšų visureigio, verto 47 tūkst. eurų, nuomai.

R.Karbauskis, neigdamas ryšius su G.Kildišiene, visuomenei dūmė akis, kad išperkamoji automobilių nuoma su įmone nesusijusiems fiziniams asmenims yra įprastinė Agrokoncerno praktika: „Tokių žmonių kaip G.Kildišienė mūsų verslo praktikoje yra šimtai tūkstančių.“

Tačiau paaiškėjo, kad Agrokoncernas pernai sudarė tik vieną sutartį dėl automobilio pardavimo.

R.Karbauskiui teko aiškintis ir dėl prašmatnių G.Kildišienės apdarų.

G.Kildišienės draugės „Lietuvos rytui“ atskleidė „valstietės“ gyvenimo pokyčius, kurie prasidėjo po jos pažinties su R.Karbauskiu.

Partijos naujokė ir lyderis susipažino 2014 metų rudenį per pėsčiųjų žygį „Aukštaitijos kovų keliais“, netrukus ji tapo Panevėžio skyriaus vadove.

Vos 4 tūkst. eurų pajamas per metus deklaravusi politikė persikėlė į butą prestižiniame Panevėžio name, darėsi brangias grožio operacijos, liovėsi su draugėmis gurkšnoti vyną.

Svaigi karjera nutrūko

Pakliuvusi į Seimą G.Kildišienė nuolat šmėžavo šalia R.Karbauskio – jai buvo patikėtos didžiausios frakcijos Seime seniūno pavaduotojos, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotojos pareigos.

Buvusi mezgėja džiaugėsi svaigia karjera, apie 2700 eurų atlyginimu ir papildomomis parlamentinėmis lėšomis. Vien gėlėms per du mėnesius ji išleido 600 eurų. Išlaidavimas truko neilgai.

„Lietuvos rytas“ sausio 14-ąją paskelbė, kad G.Kildišienė ne tik vairuoja Agrokoncerno visureigį, bet ir biografijoje rinkėjams pateikė klaidingus duomenis apie santuoką bei mokslus.

Po kelių dienų portalas lrytas.lt paskelbė emigrantės Rūtos pasakojimą apie vagystę, įvykusią prieš dešimt metų, dėl kurios buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir į kurią buvo įsipainiojusi tuometė Greta Mikalauskaitė.

Nors R.Karbauskis Seimo rūmuose atkakliai nuo savo globotinės vaikė žurnalistus, jai tai mažai padėjo. Politikei teko trauktis iš Seimo. Po to „valstietė“ dingo kaip į vandenį.

Šios partijos Panevėžio skyriaus nariai panoro surengti susirinkimą, tačiau negalėjo susisiekti su jo vadove. G.Kildišienės dvi savaites nematė ir kaimynai.

Prieš visuomenę – darni pora

Murdydamasis skandale R.Karbauskis vis pabrėždavo, kad jo šeima darni, skirtis nežada: „Nesulauksite!“

Antroji politiko žmona 43 metų Lina Karbauskienė daug metų gyvena Ispanijoje. Nei per rinkimus į Seimą, nei „valstiečiams“ švenčiant pergalę ji nepasirodė Lietuvoje šalia sutuoktinio.

Sklido kalbos, kad porą gali sieti tik turtas. Jo daug sukaupta Ispanijoje – du namai kurortuose, dveji apartamentai Barselonoje, baldų parduotuvė.

„Lietuvos rytas“ vasario 4-ąją paskelbė, kad su saulėtuoju kraštu R.Karbauskį sieja ir nedeklaruota 770 tūkst. eurų paskola. Dar vieną 691 tūkst. eurų paskolą iš to paties „Banco Popular Espanol“ yra paėmusi politikui priklausanti bendrovė.

Šią savaitę žurnale „Žmonės“ pasirodžiusiame interviu L.Karbauskienė bandė nutildyti abejones: „Mūsų šeimai viskas yra gerai.“

Panašiai praeityje kalbėjo ir A.Brazausko pirmoji žmona Julija, ilgai nežinojusi, kad jis turi kitą: „Negaliu tuo patikėti.“

Sutuoktiniai gyveno atskirai – A.Brazauskas Turniškėse, o J.Brazauskienė – sodo name Turniškių pakraštyje. Bet viešumoje jie stengėsi atrodyti darni pora.

Į sodo namą tuometis premjeras užsukdavo tada, kai reikėdavo kur nors vykti, kartais žmoną pakviesdavo sekmadienio pietų.

Vis garsiau sklido kalbos apie skyrybas. Tarsi norėdamas jas nutildyti 2001 metų gruodį A.Brazauskas su Julija pasirodė Kongresų rūmuose Vilniuje vykusiame koncerte.

Tada juodu jau buvo oficialiai išsiskyrę. Tačiau apie šį svarbų aukšto politiko gyvenimo faktą nežinojo nei visuomenė, nei, kaip vėliau tikino, J.Brazauskienė.

Slapta atostogavo Egipte

Žinia apie A.Brazausko skyrybas galbūt niekada nebūtų nuskambėjusi viešai, jeigu ne slaptos jo atostogos Egipte 2002 metų balandį.

Tada „Lietuvos rytui“ pavyko nufotografuoti Hurgados paplūdimyje prie Raudonosios jūros besiilsinčius A.Brazauską ir Vilniaus viešbučio „Draugystė“ (dabar „Crowne Plaza“) direktorę K.Butrimienę.

Tą savaitę kelias dienas bandžiau prisiskambinti A.Brazauskui, kol jis pagaliau įsijungė mobilųjį telefoną ir atsiliepė.

„Aš ilsiuosi, esu gyvas ir sveikas, atrodo, grįšiu. Pramogomis neužsiimu, tik ilsiuosi“, – žvaliu balsu tada dėstė premjeras.

Pasidomėjau, su kuo jis atostogauja Egipte. A.Brazauskas ištarė: „Neatsakysiu.“ Neatlyžau ir paklausiau, ar gerai pailsėjo Kristina.

„Na, čia jau mano reikalas“, – atsakė A.Brazauskas ir baigė pokalbį. Bet to pakako – politikas išsidavė, kad ilsisi su K.Butrimiene.

Spruko nuo fotografų

Ir A.Brazauskas, ir jo aplinka slėpė informaciją apie kelionę į Egiptą. Su kuo ten skrenda, jis neatskleidė ir J.Brazauskienei.

Moteris norėjo vykti kartu, bet vyras pareiškė, kad jai Egipte bus per karšta.

Antanas Butrimas tada manė, kad jo žmona išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, nes laimėjo žaliąją kortelę.

2002 metų balandžio 13-ąją „Lietuvos ryte“ pasirodė straipsnis apie slaptas premjero ir jo draugės atostogas.

Tą patį vakarą kartu grįžusią porą Vilniaus oro uoste pasitiko būrys fotografų. Atostogautojai spruko, skubiai sėdo į automobilį, tačiau vėl buvo įamžinti kartu.

Paskelbė, kad yra išsiskyrę

Žinia apie aukšto politiko slaptus meilės ryšius supurtė šalį. A.Brazauskui teko tvarkytis gyvenimą. Jis paskelbė, kad jau yra oficialiai išsiskyręs, ir paskubomis Turniškėse susituokė su Kristina. Ji, pasirodo, taip pat buvo išsiskyrusi.

Tuo nenorėjo patikėti A.Butrimas. Jis paprašė manęs rasti dokumentus, patvirtinančius skyrybas. Tik tada žadėjo duoti interviu.

Visą dieną praleidusi teismo archyve pagaliau suradau ir Butrimų, ir Brazauskų skyrybų bylas.

Tai išgirdęs A.Butrimas atrodė nusiminęs ir papasakojo, kad maždaug dvylika metų jį pasiekdavo kalbos apie jo buvusios žmonos ir A.Brazausko draugystę.

„Aš negalėjau žmonai uždrausti bendrauti su A.Brazausku, nes ji dirbo vyriausybiniame bufete, ruošdavo priėmimus“, – prisipažino A.Butrimas.

Jis dar pabandė teisybės ieškoti teisme, bet nesėkmingai.

Vedęs Kristiną A.Brazauskas atrodė laimingas. Pora nevengė viešumos, o 2007 metais švęsdami penkerių metų santuokos sukaktį surengė prabangų pokylį.

„Algirdas – tikroji mano meilė. Buvimas kartu mūsų niekuomet neerzino. Daug moterų skundžiasi, jog jas erzina tai, kad vyras ne taip sėdi prie stalo, ne taip guli lovoje, ne laiku skaito laikraštį ar žiūri televizorių. O man tai – nė motais. Aš jo įpročių nekeičiu“, – kalbėjo K.Brazauskienė.

Sutuoktiniai neišskiriami buvo iki pat paskutinės A.Brazausko gyvenimo dienos. Garsus politikas anapilin iškeliavo 2010 metais. Po metų amžinojo poilsio atgulė ir jo pirmoji žmona Julija.

K.Brazauskienė tebegyvena rezidencijoje Turniškėse, nors jos prašoma iš ten išsikraustyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.