Vietoj teisėjos darbo – bauda

Paskelbtas nuosprendis buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės Teisės skyriaus vedėjai ir ligoninės juristei Vilmai Janišienei bei buvusiai ligoninės direktoriaus pavaduotoja Violetai Smilgienei.

V.Smilgienė (dešinėje) ir S.Griškaitytė atvyko išklausyti nuosprendžio.<br>A.Švelnos nuotr.
V.Smilgienė (dešinėje) ir S.Griškaitytė atvyko išklausyti nuosprendžio.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas („Lietuvos rytas“)

Feb 11, 2017, 8:40 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 7:45 AM

Teismas V.Janišienę pripažino kalta dėl dokumento suklastojimo ir nubaudė 3 tūkst. eurų bauda, tačiau išteisino dėl kurstymo piktnaudžiauti.

V.Janišienei tai yra pirmas nuosprendis iš teismuose nagrinėjamų trijų bylų.

Buvusi Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotoja V.Smilgienė dėl piktnaudžiavimo ir dokumento suklastojimo nuteista 3,7 tūkst. eurų bauda.

Panevėžio ligoninės Personalo skyriaus vedėja Salomėja Griškaitytė išteisinta dėl kurstymo piktnaudžiauti ir padėjimo suklastoti dokumentą. Išklausyti nuosprendžio atvyko tiktai V.Smilgienė ir S.Griškaitytė.

Prieš 3 metus V.Janišienė pretendavo dirbti teisėja, todėl pagal nustatytą tvarką turėjo pasitikrinti sveikatą. Tačiau ji kažkodėl panoro išvengti šių medicinos procedūrų.

Prokurorė kaltino, kad V.Janišienė paprašė S.Griškaitytės surasti gydytoją, kuris galėtų padėti. Šis prašymas buvo perduotas V.Smilgienei.

Tyrėjai išsiaiškino, kad privalomi tyrimai nebuvo atlikti. Gydytoja tiesiog surašė išgalvotus rezultatus.

Nenustatyta, kad už tai jai būtų kaip nors atsilyginta. Gavusi suklastotą pažymą V.Janišienė įrašė savo vardą, pavardę ir gimimo datą. Paskui ji klastotę nuvežė į medicinos centrą Vilniuje ir gavo medicinos pažymėjimą, kad yra tinkama eiti teisėjo pareigas.

Tačiau teisėja V.Janišienė netapo, nes netrukus atsidūrė Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos akiratyje.

Šiuo metu Panevėžio apylinkės teisme nagrinėjama dar viena V.Janišienės byla.

Įtariama, kad ji padėjo kartu teisiamam Panevėžio ligoninės direktoriui Ivanui Dorošui gauti leidimą medžiams kirsti atgaline data. Ji taip pat įtariama ir kitais nusikaltimais.

Yra dar viena V.Janišienės byla, kurioje ji kaltinama piktnaudžiavimu. Buvusi valdininkė iš dviejų įmonių, gavusių savivaldybės užsakymus, galėjo išsireikalauti kyšio sporto inventoriumi ir baldais. Jų vertė – per 1 tūkst. eurų.

Prokurorė pasiūlė teisiamajai skirti 9,4 tūkst. eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.