Sūnaus sumušimu įtariamas „valstietis“ atskirtas ir nuo šeimos, ir nuo partijos

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Varėnos skyriaus pirmininkės pavaduotojas Žydrūnas Marcinkevičius už savo sūnaus sumušimą parą praleido areštinėje. Kaip įtariama, vyras savo vaiką daužė elektros laidu.

Savo sūnų sumušęs „valstiečių“ Varėnos skyriaus vicepirmininkas Ž.Marcinkevičius ir partijos pirmininkė J.Čeplikienė (kairėje).<br>„Facebook“ nuotr.
Savo sūnų sumušęs „valstiečių“ Varėnos skyriaus vicepirmininkas Ž.Marcinkevičius ir partijos pirmininkė J.Čeplikienė (kairėje).<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė, Genovaitė Rafanavičienė

Feb 13, 2017, 12:08 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:21 AM

Policijos departamentas išplatino pranešimą, kad ketvirtadienį apie 19 val. Varėnoje, M.K.Čiurlionio g., namuose, 44 metų vyras elektros laidu sumušė savo aštuonmetį sūnų.

Vaikui medikai diagnozavo juosmens ir kairės plaštakos sumušimą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mažamečiui sukelto fizinio skausmo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo. Jis gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) sustabdė Varėnos skyriaus vicepirmininko Ž.Marcinkevičiaus narystę partijoje. Varėnos skyriaus pirmininkė Jadvyga Čeplikienė neigiamai įvertino savo pavaduotojo elgesį ir pripažino, kad siūlys jį pašalinti iš partijos.

„Mūsų ir partijos tokios programinės nuostatos, kad tikrai neigiamai į tai žiūrime. Poros dienų bėgyje viskas išsispręs. Planuoja partijos vadovybė rinktis“, – sakė J.Čeplikienė.

Partijos pirmininkė sakė, kad taip pat pasikalbėjo su Ž.Marcinkevičiumi, tačiau atsisakė pakomentuoti, apie ką buvo kalbama. Pasiteiravus, ar jis bent gailisi dėl smurto, pirmininkė teigė, kad sunku įvertinti: „Nesu psichoterapautė. Be abejo, kad gailisi, žinoma.“

„Dar yra ir kitų dalykų. Po dviejų ar trejų dienų turėtų spręstis ir gal tada galėčiau pakalbėti daugiau. Turiu galvoje, vidinius mūsų skyriaus reikalus. Nenoriu ir šio įvykio komentuoti, kadangi dar yra ir kitų dalykų“, – paslaptingai kalbėjo moteris.

Paklausus, ar tai su Ž.Marcinkevičiaus elgesiu susiję įvykiai. „Sakyčiau, kad jis yra impulsyvus žmogus ir dirbant kolektyve tokiems žmonėms yra sunkiau“, – sakė pašnekovė.

Moteris pripažino, kad ir anksčiau dėl Ž.Marcinkevičiaus jai teko sulaukti kolegų nusiskundimų, tačiau „valstiečių“ narė atsisakė komentuoti nesutarimus.

Aštuonerių metų labai judrų sūnų elektros laidu lupęs Ž.Marcinkevičius iš areštinės į butą, kuriame su žmona augina tris nepilnamečius vaikus, negrįžo.

Prokurorui, skyrusiam jam kardomąsias priemones – neišvykti į užsienį ir nebendrauti su nukentėjusiuoju, įtariamasis pats įsipareigojo gyventi atskirai nuo jo ir nurodė kitą gyvenamąją vietą pas savo motiną.

Varėnos rajono savivaldybės vaiko teisių skyriaus vedėja Aušra Bačinskienė patvirtino, jog apie šią šeimą iki šio atvejo nieko nėra girdėjusi.

Vaiko teisių skyrius apie tėvo sumuštą vaiką sužinojo iš policijos pareigūnų ir mokyklos vadovo. Pamokų metu smarkiau pajudėjęs vaikas sudejavo. Tuomet ant jo plaštakų, o po to ir ant juosmens buvo pastebėti sumušimai. Vaikas pasakė, kad jį mušė tėtis.

Trijų vaikų tėvas verčiasi įvairia smulkia prekyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.