Aptars abortų ir pagalbinio apvaisinimo problemas

Vasario 15 d. 13 val. Vilniuje, Lietuvos Teisingumo ministerijos (Gedimino pr. 30) konferencijų salėje rengia Europos studentų teisininkų asociacijos Lietuvos nacionalinė grupė (ELSA Lietuva) organizuoja diskusiją – konferenciją „Abortas ir pagalbinis apvaisinimas: kokių teisinių sprendimų reikia Lietuvai?“.

Lrytas fotografų archyv. nuotr.
Lrytas fotografų archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2017, 9:48 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 1:44 AM

„Stebėti šią konferenciją kviečiame visus, norinčius pagilinti jau turimas žinias, bei tuos, kurie nori susipažinti ir sužinoti daugiau apie aborto ir pagalbinio apvaisinimo problematiką Lietuvoje.

Šiuo renginiu siekiame ne tik paaiškinti šių dviejų glaudžiai mediciniškai susijusių procedūrų esmę, bet ir išgvildenti kiek nuošalyje likusį klausimą – kodėl vengiama reikalingų sprendimų priėmimo?

Konferencijoje pasisakys skirtinga veikla užsiimantys bei išskirtinį požiūrį turintys savo sričių žinovai. Pranešėjai sieks klausytojams pateikti ne tik bendrųjų žinių, bet ir pasidalinti žmonių, jau susidūrusių su šios srities bėdomis, gyvenimiškomis patirtimis“, – teigia renginio vadovė, ELSA Vilnius Viceprezidentė marketingui Aušra Abraitytė.

Konferencijoje pranešimus skaitys: prof. habil. dr. Valentinas Mikelėnas – advokatų kontoros „Tark Grunte Sutkiene“ partneris, arbitražo ginčų ekspertas, Vilniaus universiteto profesorius; Eglė Kavoliūnaitė – Ragauskienė – Atviros Lietuvos fondo Gero valdymo programų vadovė, teisės mokslininkė, specializuojanti šeimos teisėje bei šeimos politikoje; Gražina Bogdanskienė – Vaisingumo centro vadovė, gydytoja akušerė-ginekologė, pagalbinio apvaisinimo Lietuvoje iniciatorė ir pradininkė; Dr. Danielius Sarapinas – gydytojas genetikas, Lietuvos žmogaus genetikų draugijos narys, Lietuvos gydytojų sąjungos narys; Ona Gylytė – psichologė, humanistinės ir egzistencinės krypties psichoterapeutė, psichologijos dėstytoja.

„Tikimės, jog ELSA Lietuva renginys „Abortas ir pagalbinis apvaisinimas: kokių teisinių sprendimų reikia Lietuvai?“ padės dalyviams suformuoti asmeninį požiūrį ir atkreips dėmesį į aiškaus teisinio reglamentavimo trūkumą Lietuvoje bei to sukeliamą žalą visuomenei“,- apie renginio reikšmę visuomenei kalba ELSA Lietuva Viceprezidentė seminarams ir konferencijoms Ugnė Jurgaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.