Popiežius Pranciškus turi gerų žinių Lietuvos katalikams

Trečiadienį Lietuvos vyskupų konferenciją išplatino katalikams itin džiugią žinią. Popiežius Pranciškus paskelbė, kada lietuvis arkivyskupas Teofilius Matulionis bus paskelbtas palaimintuoju. Iškilmės vyks birželio 25 dieną Vilniuje.

Popiežius Pranciškus turi gerų žinių Lietuvai.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Popiežius Pranciškus turi gerų žinių Lietuvai.<br>„Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2017, 10:45 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 1:37 AM

Apeigoms vadovauti popiežius Pranciškus atsiųs Šventųjų skelbimo kongregacijos prefektą kardinolą Angelo Amato SDB. Pranešime teigiama, kad tai išskirtinis istorinis įvykis, nes skelbimo palaimintuoju apeigos Lietuvoje vyks pirmą kartą.

„Beatifikacija – skelbimas palaimintuoju – yra ne tik asmens dorybių pripažinimas, bet ypač Dievo darbų per tą asmenį atpažinimas. Juk kiekvienas palaimintasis ar šventasis savo gyvenime vadovaujasi Dievo valia, todėl jų gyvenimai mums tampa spindinčiais Evangelijos įkūnijimo konkrečiose situacijose pavyzdžiais“, – rašoma pranešime.

Palaimintieji yra pagerbiami tik tame krašte, kuriame gyveno ir veikė, šventieji – visuotinės Katalikų bažnyčios liturgijoje.

„Tad garbingojo arkivyskupo Teofiliaus skelbimas palaimintuoju pirmiausia yra dovana Lietuvos žmonėms“, – rašoma vyskupų konferencijos pranešime.

Arkivyskupas T.Matulionis pristatomas kaip kankinys. Jis šešiolika metų praleido kalėjime, dar ketverius lageryje. „Tai arkivyskupui buvo skirta ne už nusikaltimus, bet iš neapykantos krikščioniškajam tikėjimui. Savo kankinyste arkivyskupas Matulionis paliudijo ištikimybę Evangelijai ir meilę Bažnyčiai.

Jį gerbdama Bažnyčia prisimena ir pagerbia visus krikščioniško tikėjimo ir sąžinės kankinius, ateistinio komunizmo aukas, tremtinius, kurių gyvenimo auka už tikėjimą ir Tėvynės laisvę nėra taip plačiai žinoma“, – teigiama pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.