Vytautas Landsbergis ragino liautis spardyti Ramūną Karbauskį

„Dėl mašinos ir panos neprapilkit Lietuvos“, – ketvirtadienį iš Signatarų namų balkono rėžė buvęs opozicijoje esančiųjų konservatorių vedlys Vytautas Landsbergis ir sulaukė audringų plojimų.

V.Landsbergis (kairėje) ir R.Karbauskis.<br>lrytas.lt montažas, T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
V.Landsbergis (kairėje) ir R.Karbauskis.<br>lrytas.lt montažas, T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2017, 3:13 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 10:49 PM

Sakydamas tradicinę Vasario 16-ajai skirtą kalbą pirmasis faktinis nepriklausomos Lietuvos vadovas daugiausiai dėmesio skyrė grėsmei dėl šalia Lietuvos sienos statomos Baltarusijos Astravo atominės elektrinės.

Tačiau V.Landsbergis neapėjo ir skaudžios tragedijos Kėdainiuose, kai dėl tėvų mirtinai sumušto vaiko visoje šalyje kilo nepasitenkinimo banga, o šią savaitę Seimas susirinko į neeilinį posėdį lopyti įstatymų spragų.

Seimas vieningai priėmė Vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisas, draudžiančias bet kokį smurtą prieš vaikus.

Šia iniciatyva pasidžiaugė ir V.Landsbergis. „Ta proga gal jau liaukitės, raštingi patyčininkai, spardę vieną Ramūną. Te eina žmogus kartu, su visais lietuviškais gaspadoriais prieš Astravo smurtą. Juk yra pats pasirašęs prieš, o dar turi ir pinigų, ir žemių, ir partiją, ir Seimą. Stok į bendrą gretą, apsišvies neaiškūs gandai ir užkaboriai, nusiplaus nuodėmės“, – į R.Karbauskį kreipėsi politikos veteranas.

Tačiau politikos didmeistris R.Karbauskiui suteikė ir vieną kitą pamoką: „O jeigu supyks kas nors Maskvoje? Tik nuvažiavęs ten, arbatos negerk.

Kovoje už Lietuvos gyvybę reikalingas kiekvienas kareivis. Tegul bus pašaukta visa dangaus kareivija. Paduokime rankas vienas kitam.

Galų gale – dėl ko ardomės, biudžetininkai ir energetikai, vyrai mūrai ir pipirai? Dėl mašinos ir panos – neprapilkit Lietuvos“.

„Gelbėkime vaikus ir neužsižaiskime krivių krivaičiais. Esame ne kartą parodę, ką galingai sugebame. Atitaisėme suklastotą pasaulio žemėlapį. Pakilkime dar sykį į Baltijos kelią, nuo Pakūtuvėnų iki Astravo. Jei pajudėtų išties milijoninis Baltijos kelias iš Vilniaus į Astravą, tą pasaulis pamatytų. Sakytų, pasiuto lietuviai kaip anąsyk, reikia ką nors daryti. Tai tegul šūkis, mūsų šūkis „Darom“ būna tikras ir nuolatinis. Laiko nebėra“, – ragino daugiau dėmesio jėgainės statyboms skirtiV.Landsbergis.

Praėjusią savaitę parlamentinės politinės partijos pasirašė susitarimą dėl bendrų veiksmų nesaugios Astravo atominės elektrinės (AE) klausimais.

Susitarime pripažįstama, kad nesaugiai ir vos 40 kilometrų nuo Lietuvos sostinės Vilniaus statoma Astravo AE yra grėsmė Lietuvai, ir sutariama, kad būtina imtis visų reikiamų veiksmų grėsmei sumažinti.

Susitarimą pasirašiusios partijos įsipareigojo remti įstatymo projektą dėl elektros, pagamintos nesaugiose trečiųjų šalių elektrinėse, ribojimo ir sutarė neatidėliojant priimti jį Seime.

Susitarime pažymima būtinybė stiprinti parlamentinės diplomatijos pastangas, kad kitos šalys ir tarptautinės organizacijos prisijungtų prie Lietuvai svarbių nuostatų Astravo AE klausimais įgyvendinimo.

Susitarimą Lietuvos parlamentinių politinių partijų vardu pasirašė Ramūnas Karbauskis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Gabrielius Landsbergis (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Irena Šiaulienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Eugenijus Gentvilas (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Remigijus Žemaitaitis (Tvarka ir teisingumas), Rita Tamašunienė (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga), Linas Balsys (Lietuvos žaliųjų partija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.