Didmiesčiuose – nerimas dėl planuojamos naujos pabėgėlių integravimo tvarkos

Kai kurių didmiesčių merams

Kai kurių didmiesčių merams nerimą kelia Vyriausybės planai nuo balandžio į Lietuvą atvykusius pabėgėlius perkelti tiesiogiai į savivaldybes.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Kai kurių didmiesčių merams nerimą kelia Vyriausybės planai nuo balandžio į Lietuvą atvykusius pabėgėlius perkelti tiesiogiai į savivaldybes.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-22 07:01, atnaujinta 2017-04-09 14:58

Panevėžio vicemeras Petras Luomanas sakė, kad žinia, jog Panevėžį jau balandį pasieks pabėgėliai, bene labiausiai išgąsdino socialinio būsto laukiančius panevėžiečius: „Šiuos žmones galiu nuraminti – socialinio būsto pabėgėliai tikrai neužims, jiems apgyvendinti galėtume pasiūlyti vienintelį savivaldybės turimą dviejų kambarių butą“.

Nors Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė iš principo pritariantis Vyriausybės idėjai, uostamiestis norėtų sulaukti detalaus išaiškinimo dėl pabėgėlių priėmimo tvarkos. Tuo metu Alytaus meras Vytautas Grigaravičius pripažino, kad šis Dzūkijos miestas priimti pabėgėlių visiškai nepasirengęs ir neturi „nei pabėgėliams apgyvendinti reikalingų patalpų, nei jiems įsitraukti į visuomenę būtinų integracinių planų“.

Pastaruoju metu Lietuva daugiausiai pabėgėlių priima pagal Europos Sąjungos (ES) programą. Pagal ją per daugiau nei metus į šalį buvo perkelti 254 pabėgėliai, iš jų 142 jau paliko Lietuvą ir išvažiavo į kitas ES valstybes. Iš viso Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.