Nesklandumai Knygų mugėje: atėję pasiklausyti Austėjos Landsbergienės jos taip ir nesulaukė

Sostinėje vykstanti Knygų mugė pirmosiomis dienomis jau sulaukė tūkstančių lankytojų, kurie planuoja ne tik įsigyti naujausių leidinių, bet ir sudalyvauti įvairiose diskusijose bei seminaruose. Tiesa, ne viskas organizatoriams ėjosi sklandžiai: penktadienio popietę norintys pasiklausyti diskusijos „Kaip auginti kūrybingą žmogų“ liko it musę kandę.

A.Landsbergienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Landsbergienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-24 13:57, atnaujinta 2017-04-09 03:44

Salėje susirinkus daugybei edukologija ir vaikų ugdymu besidominčių žmonių buvo pranešta, kad diskusijos nebus, mat ji įvyko vakar, ketvirtadienį. Tokią žinią didžioji dalis atėjusiųjų sutiko labai niūriai.

„Tikėjausi pasiklausyti Austėjos Landsbergienės, seku visas naujienas apie ją ir domiuosi jos taikomais ugdymo metodais. Atsiprašiau iš darbo šiandien, kad galėčiau čia ateiti, o mane paprasčiausiai „išdūrė“, – piktinosi vienos sostinės pradinės mokyklos mokytoja, nepanorusi atskleisti savo vardo.

Ji teigė dar šį rytą pasitikrinusi informaciją apie diskusiją, bet niekur, kad ji atšaukta, ar juo labiau, jau įvykusi, žinios neradusi.

Šią situaciją organizatoriai vadino klaida ir tikino, kad kai diskusijos laikas buvo pakeistas, visi mugės informaciniai leidiniai jau buvo išspausdinti ir nebuvo galima nieko pakeisti, o tikrasis pokalbis apie gabių vaikų ugdymą įvyko vakar.

Besiskirstantys iš salės mugės lankytojai piktinosi, kodėl apie renginio atšaukimą pranešama paskutinę minutę.

Su pačia A.Landsbergiene naujienų portalui lrytas.lt susisiekti nepavyko. Vėliau A.Landsbergienė paaiškino, kad ji dalyvavo diskusijoje tada, kai jai ir buvo nurodyta atvykti, bet apie programos pakeitimus ir tai, kad žmonės susirinko į renginį ir kitą dieną nežinojusi. „Žinau, kad buvo svarstomi programos pakeitimai, bet atvykau tada, kai man buvo nurodyta. Apgailestauju, kad taip nutiko. Vykusios diskusijos įrašą, manau, bus galima rasti LRT mediakoje“, – teigė ji. Žinoma edukologė stebėjosi, kad organizatoriams nepavyko pranešti apie pakeitimus programoje, bet pasidžiaugė, kad faktas, jog prisirinko pilna salė klausytojų nuteikia pozityviai.

Diskusijoje „Kaip auginti kūrybingą žmogų“ taip pat turėjo dalyvauti T. Ramanauskas, M. Ivanauskienė, S. Laurinaitytė-Dirgelienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.