Saulius Skvernelis: specializuotų alkoholio parduotuvių šiais metais dar nebus

Specializuotų alkoholio parduotuvių šiais metais dar nebus. Tai pirmadienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis. Pirmadienį jis valdančiosios koalicijos parlamentarams pristatė Vyriausybės programos įgyvendinimo priemones, tačiau atsisakė plačiau jas pakomentuoti.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį valdančiosios koalicijos parlamentarams pristatė Vyriausybės programos įgyvendinimo priemones.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį valdančiosios koalicijos parlamentarams pristatė Vyriausybės programos įgyvendinimo priemones.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 12:02 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:10 PM

Po pristatymo iš „valstiečių“ ir socialdemokratų frakcijų premjeras sulaukė pastabų, pasiūlymų, tačiau nebuvo linkęs jų viešinti. Priemones Vyriausybės programai įgyvendinti bus paviešintos trečiadienį.

„Kai bus paskelbtas pats įgyvendinimo planas, matysite, kokios priemonės bus pradėtos įgyvendinti šiais metais ir kurios bus baigtos įgyvendinti, – čia esminis dalykas“, – po susitikimo spaudos konferencijoje kalbėjo premjeras.

S.Skvernelis siūlė palaukti, kol kovo 1 dieną projektas bus paskelbtas teisės aktų informacinėje sistemoje, tuomet visi pamatys jų planus.

Priemonių plane yra numatyta nelygybės ir socialinės atskirties mažinimo klausimai. Tačiau premjeras neatskleidė, kas konkrečiai numatyta, jis ragino laukti, kol planas bus patvirtintas.

„Mes pristatėme projekto projektą. Kol kas dar nėra suderintų kai kurių rodiklių, datų, visose priemonėse bus lydinčios šioje srityje ministerijos. Tai darbinis frakcijų ir Vyriausybės susitikimas. Susitikome tam, kad išgirstume Seimo narių nuomonę dėl terminų, darbų, kurie galbūt nereikalingi arba neįtraukti. Dėl to apie tai kol kas kalbėti anksti“, – kalbėjo premjeras.

Vyriausybės programos įgyvendinimo plane taip pat kalbama apie viso viešojo sektoriaus pertvarką. „Tikslas – turėti optimalią, gerai veikiančią, į rezultatą orientuotą struktūrą, su tais žmonėmis, kurie gali dirbti, gali įgyvendinti projektus, turi motyvacinę sistemą. Geriau būti mažesniems, bet lankstesniems ir proaktyviems.

Planas – turėti funkcionuojančią struktūrą, o ne sumažinti žmonių skaičių. Kol kas kalbame apie 20 proc. šitame etape žmogiškųjų resursų sumažėjimą“, – tvirtino S.Skvernelis.

Vyriausybė jau apskaičiavo, kiek reikės mokėti darbuotojams už jų išeitines, tačiau dar viešai to neskelbia. „Viską esame apskaičiavę preliminariai, nes nežinome dar kokie ir kiek darbuotojų liks darbuotis“, – sakė S.Skvernelis.

Socialdemokratų vedlys Algirdas Butkevičius apie priemonių planą taip pat vengė kalbėti, nes buvo aiškiai pabrėžta, kad „tai yra projektas projektui“.

„Aš uždaviau klausimą dėl kogeneracinių elektrinių, kurių statyba jau numatyta Vilniaus ir Kauno miestuose. Ar bus priimtas sprendimas? Ar jau priimtas sprendimas tęsti jų statybas? Buvo atsakyta, kad ne“, – sakė A.Butkevičius.

Pasak A.Butkevičiaus, pats priemonių planas yra paruoštas atsakingai. Dėl mokesčių keitimo kol kas nieko nėra jame numatyta.

Pagal įstatymą, kai Seimas pritaria Vyriausybės programai, Vyriausybė privalo per tris mėnesius patvirtinti šios programos nuostatų įgyvendinimo prioritetines priemones. Opozicija anksčiau sukritikavo Vyriausybės programą ir sakė pasigendanti konkretumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.