Kodėl kauniečiai triukšmą girdi, o įmonės specialistai – ne?

Greta suremontuotos vienos Kauno gatvės gyvenančios šeimos kenčia nuo neįprasto triukšmo. Jį kelia blogai įrengtas metalinis kanalizacijos dangtis. Tačiau akivaizdaus broko taisyti niekas neskuba. Atsirašinėjama keistais argumentais.

V.Gedminienė skundėsi, kad kanalizacijos šulinio dangtis įrengtas blogai ir dėl to nuolat kyla triukšmas.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Gedminienė skundėsi, kad kanalizacijos šulinio dangtis įrengtas blogai ir dėl to nuolat kyla triukšmas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Mar 1, 2017, 5:59 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:41 PM

Panemunėje neseniai buvo suremontuota Vaidoto gatvė. Vairuotojai džiaugiasi, kad gali lėkti lygia atnaujinta kelio danga. Tačiau visai greta šios gatvės 176-ajame name gyvenantys kauniečiai patiria nepatogumų.

Gatvėje greta šio namo įrengtas kanalizacijos šulinys. Kai riedančios mašinos ant jo užvažiuoja, šulinio dangtis garsiai bilda. Šis triukšmas gyventojus tiesiog varo iš proto.

Tokį triukšmą nuolat priversta girdėti 176 namo gyventoja Vita Gedminienė sakė, kad ji ir jos šeima kasdien pabunda jau 5 valandą ryto.

„Tuo metu pradeda kursuoti miesto autobusai. Tada ir pabundame nuo garsaus trenksmo, kurį sukelia blogai įrengtas šulinio dangtis. Vėliau gatve pradeda lėkti daug automobilių. Todėl triukšmas erzina nuolat“, – sakė moteris. Kaunietė guodėsi, kad dėl nuolatinio trenksmo ypač kenčia jos vaikai.

V.Gedminienė pasakojo, kad jau nuo rugsėjo mėnesio prašo miesto savivaldybės įmonės „Kauno vandenys“ šulinį sutvarkyti taip, kad jo dangtis nejudėtų.

„Kauno vandenų“ atstovai buvo atvykę, šulinį taisė. Tačiau situacija nepasikeitė. Vėl skundžiausi, jie atsakė, kad remontas atliktas ir problemos nebėra. Tačiau tai netiesa“, – tvirtino moteris.

V.Gedminienė sakė, kad dar ne kartą kreipėsi į įmonę, kvietė „Kauno vandenų“ avarinę tarnybą. Pasak gyventojos, darbininkai po šulinio dangčiu tik pakišo gumos gabalą. Tačiau tai nepadėjo, metalinis dangtis ir toliau dunksi, kai ant jo užrieda mašinos.

Kaunietė tikino jau pavargusi nuo nuolatinio triukšmo ir jai keista, kad per kelis mėnesius šio gedimo įmonė nesugeba pašalinti.

„Iš pokalbių su įmonės atstovais supratau, kad jie mane laiko fantazuotoja, esą ieškau problemos ten, kur jos nėra. Tačiau nepakeliamas triukšmas neleidžia tylėti ir kentėti“, – sakė moteris.

Apsilankius prie Vaidoto gatvės 176-ojo namo ir pamačius situaciją jau po 10 minučių žurnalistams pradėjo skaudėti galvą, nes dangčio keliamas triukšmas tikrai buvo girdimas ir erzino. Tačiau įmonės „Kauno vandenys“ atstovų atsakymas dėl esamos problemos nemaloniai nustebino.

Tirs triukšmo lygį

Vytautas Rudys

Įmonės „Kauno vandenys“ tinklų skyriaus viršininkas

„Minimoje vietoje esantis šulinys buvo remontuotas – pakeista šulinio žiedo guma. Jei gyventojai ir dabar turi nusiskundimų, į juos bus reaguojama.

Kviesime specialistus, kurie turės nustatyti triukšmo lygį.

Jei triukšmo lygis viršys leistinas normas, bendrovė problemą spręs.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.