Registracija į Vilniaus mokyklas vilnietei prasidėjo su trukdžiais: „Net rankos dreba“

Trečiadienio rytą prasidėjusi registracija į Vilniaus mokyklas iš karto susidūrė su trukdžiais. Būsimos pirmokės mama nuo ankstyvo ryto bandė užregistruoti savo mergaitę į mokyklą, tačiau veltui.

Registracija į Vilniaus mokyklas prasidėjo su trukdžiais.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Registracija į Vilniaus mokyklas prasidėjo su trukdžiais.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 9:07 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:31 PM

Registracijos į Vilniaus mokyklas sistema pradėjo veikti apie 9 valandą. Moteris nuo ankstyvo ryto laukė, kada galės prisijungti ir užregistruoti savo vaiką, tačiau buvo neįmanoma.

Vilniaus „Žiburio“ pradinės mokyklos pasirenkamame mokyklų sąraše apskritai nebuvo. „Skambinau ir į mokyklą. Direktorė taip pat patvirtino, kad jie savo mokyklos neranda.

Bandžiau susisiekti su savivaldybe, bet niekas nekėlė ragelio, skambinau tai vienu, tai kitu telefonu. Po to atsiliepė ir sakė, kad tai informatikų klaida. Aiškino, kad visiems klaidų pasitaiko. Daugiau nieko negalėjo paaiškinti. Man atrodo, kad taip neturėtų būti“, – kalbėjo būsimos pirmokės mama Giedrė.

Moteris aiškino, kad visą rytą ji negali dirbti, nes darbe vis „kabo“ prie interneto.

Vilnietė bijo, kad situacija gali pasikartoti, kaip buvo registruojantis į Vilniaus darželius – tada sistema irgi nuolat strigo. „Mano kaimynė susidūrė su situacija, kad registruojant vaiką į darželį sistemoje šis vaikas apskritai nefigūravo. Tai buvo savivaldybės klaida. Per tą klaidą apskritai jos vaikas galėjo nepatekti į darželį“, – kalbėjo moteris.

Pasak pašnekovės, stringanti sistema jai sukėlė daug nepatogumų ir streso: „Net rankos dreba... Norėtųsi, kad tokių klaidų nebūtų.“

Savivaldybė įvedė mokyklą į sistemą

Apie situaciją sužinojusi Vilniaus miesto savivaldybė skubėjo aiškintis situacijos. Po kurio laiko Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Neringa Kolkaitė pranešė, kad sistema dabar jau veikia ir tėvai tikrai gali užregistruoti savo atžalą į Vilniaus „Žiburio“ pradinę mokyklą.

Savivaldybės atstovė paaiškino, kad tėvams reikia išsiregistruoti iš sistemos ir dar kartą prisijungti, ir viskas turi veikti.

„Savivaldybė dėkoja tėveliams, pastebėjusiems, jog sistemoje nebuvo „Žiburio“ pradinės mokyklos, vos gavus pranešimą, mokykla tą pačią minutę buvo įvesta į sistemą ir iškart buvo galima registruotis.

Kol kas el. sistemoje yra užregistruoti pirmieji 1500 vilniečių prašymai – nėra jokios skubos, prašymo priėmimo laikas neturės jokios įtakos pirmumui, todėl ateinantiems mokslo metams tėvai vaikus galės registruoti iki gegužės 26 d. Kitais atvejais prašymai teikiami nuolat“, – pranešė Vilniaus miesto savivaldybės laikinasis Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovas Algminas Pakalniškis.

Pirmokų registracija – iki gegužės 26 dienos

Būsimų pirmokų tėvai prašymus galės teikti iki gegužės 26 dienos, visi kiti prašymus galės pildyti nuolat, todėl savivaldybė kviečia neskubėti, įvertinti mokyklas, kurias norima pasirinkti, nes prašymo priėmimo laikas neturės jokios įtakos pirmumui.

Norint pateikti prašymą, reikės užsiregistruoti Vilniaus savivaldybės puslapyje – popierinių prašymo formų nebeliko. Tėvai, kurie neturi galimybės namuose užpildyti prašymo elektroniniu būdu, galės tai padaryti atvykę į bet kurią mokyklą jų darbo metu – nuo 9 iki 17 valandos. Tėvams bus suteikta prieiga prie kompiuterio, kur galės savarankiškai užsipildyti prašymą.

Vilniaus miesto savivaldybės klientų aptarnavimo centre registracija į mokyklas nevyks.

Pateikdami prašymą ir rinkdamiesi mokyklą, kurią lankys jų vaikas, tėvai galės nurodyti iki penkių bendrojo ugdymo įstaigų. Savivaldybė rekomenduoja pasirinkti vieną mokyklą, kuri yra priskirta pagal gyvenamąją teritoriją, ir keturias mokyklas, į kurias tėvai norėtų leisti savo vaiką. Visos pasirinktos mokyklos bus lygiavertės ir jų pasirinkimo eiliškumas neturi įtakos tam, į kurią bus priimtas vaikas, teigiama sostinės savivaldybės pranešime.

Užpildyti internetu prašymai bus automatiškai perduoti prašyme nurodytoms mokyklos, ir mokinių priėmimą mokyklos toliau vykdys savarankiškai, kaip ir buvo iki šiol. Pirminius sąrašus, iš kurių paaiškės, į kurią mokyklą vaikas priimtas, tėvai galės rasti jau birželio pradžioje mokyklų interneto svetainėse.

Apie priėmimą tėvai taip pat bus informuoti elektroniniu būdu ir matys registracijos sistemoje. Jei vaiką priims kelios mokyklos, tėvai apie tai bus informuojami ir registracijos sistemoje turės patvirtinti, kurią iš mokyklų renkasi.

Sutartį su mokykla tėvai turi pasirašyti iki rugpjūčio 31 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.