Vytautas Bruveris. Valstietija viščiukus skaičiuos žiemą

Kai dabartinės valdžios per rinkimus kokie piktavaliai paklausdavo, kaip konkrečiai spręs tą ar aną problemą, išgirsdavo atsakymą, kad viską puikiai sutvarkys, o visa tai po rinkimų atsispindės Vyriausybės programoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 6:52 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:36 PM

Sukurpusi Vyriausybės programą į tuos pačius sutrikusios publikos klausimus valdančioji valstietija atsakydavo raginimais palaukti priemonių plano, kur viskas bus taip aiškiai išguldyta, kaip Lietuva dar nėra regėjusi.

Taigi virpančiomis rankomis atsiverti tą ilgą laiką superslaptu laikytą dokumentą, kuris vadinasi Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių planu, ir iškart matai pirmąjį skyrių: „1 prioritetas – darni, atsakinga ir sveika visuomenė“.

Pirmasis pirmojo skyriaus poskyris – „skurdo, socialinės atskirties ir pajamų nelygybės mažinimas“, numatantis, kad jį įgyvendinus 2020 m. Lietuvos visuomenę sudarys ne trečdalis, o ketvirtis skurdžių.

Toliau – pirmasis skirsnis „Aktyvių ir užimtumą skatinančių paramos formų plėtra“. Godžiai įsmeigiame akis į pirmąjį šio skirsnio punktą, pagaliau laukdami apreiškimo, ir skaitome: „Darbo kodekse įtvirtinti lankstų darbo organizavimą ir darbo laiko reguliavimą.“ Taškas.

Kokiame Darbo kodekse? Tame, kuris dar nepriimtas ir nežinia kada bus priimtas?

Velnias. Bet gal antrasis punktas kitoks? „Užimtumo skatinimo ir motyvavimo paslaugų nedirbantiems ir socialinę paramą gaunantiems asmenims modelio sukūrimas ir įgyvendinimas.“ Še tai tau. O koks trečiasis punktas? „Naujų paslaugų, skirtų motyvuoti, persikvalifikuoti ir dirbti, sukūrimas, finansavimas ir įgyvendinimas.“

Tokia tyrė tyvuliuoja visame tekste. Ją dar labiau praskiedė patys valdžios atstovai, ėmę žaisti gūžynes: „Jūs ne taip suprantate, čia ne tas variantas, vėliau bus aiškiau.“

Nieko tokio, palauksime kitos žiemos. Gal tada bus suskaičiuoti viščiukai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.