Algirdo Juliaus Greimo atminimui įamžinti išleistas pašto ženklas

Garsaus mokslininko, vadinamosios

Apyvartoje pašto ženklas pasirodė šį šeštadienį.<br>„Lietuvos pašto“ nuotr.
Apyvartoje pašto ženklas pasirodė šį šeštadienį.<br>„Lietuvos pašto“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2017, 9:51 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 3:47 PM

Tęstinės serijos „Garsūs pasaulio žmonės, kilę iš Lietuvos“ pašto ženklą, kuriuo pažymimos šimtosios A. J. Greimo gimimo metinės, sukūrė dailininkė Aušrelė Ratkevičienė. Ženklas išleistas 200 tūkst. egzempliorių tiražu, jo nominalas – 0,39 euro.

Kartu su pašto ženklu, kuriuo įamžinamas A. J. Greimo atminimas, apyvartoje pasirodė ir pirmosios dienos vokas – ant jo pavaizduotas semiotinis kvadratas, t. y. A. J. Greimo sukurtos savitos semiotikos teorijos branduolys. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujuoju pašto ženklu, Vilniaus centriniame pašte antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Literatūrologas, semiotikos profesorius Kęstutis Nastopka sako, kad A. J. Greimas pasauliui pirmiausiai žinomas kaip Paryžiaus semiotikos mokyklos įkūrėjas. „Lietuviai geriau jį pažįsta kaip senųjų lietuvių tikėjimų tyrėją ir eseistą. Karo metais Lietuvoje A. J. Greimas aktyviai dalyvavo antinacinėje veikloje, o po karo įsikūręs Prancūzijoje įsitraukė į antisovietinę rezistenciją“, – teigė K. Nastopka.

A. J. Greimas pats vienas ir su savo mokiniais prancūzų kalba yra išleidęs per dešimtį knygų, maždaug tiek pat jo originalių bei verstinių knygų išspausdinta ir lietuvių kalba.

2017-uosius Seimas yra paskelbęs A. J. Greimo metais, o Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) šimtąsias A. J. Greimo gimimo metines įtraukė į pasaulio kultūrai, švietimui, mokslui, istorinei atminčiai svarbių sukakčių sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.