Agurkinių gaujos narys Linas Perminas bankrutuoja

Kauno Agurkinių grupuotės bylos kaltinamasis Linas Perminas, pusmetį kalėjęs Švedijoje ir neseniai pargabentas į Lietuvą, nepasirodė teisme, kur išnagrinėta byla dėl fizinio asmens bankroto nutraukimo.

Kalintis L.Perminas negali mokėti skolų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kalintis L.Perminas negali mokėti skolų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

2017-03-06 06:43, atnaujinta 2017-04-08 13:41

Klaipėdos apylinkės teismas nepatenkino bankroto administratoriaus pareiškimo dėl bankroto bylos L.Perminui nutraukimo.

Bankrutuoti L.Perminui leista 2014-ųjų pradžioje, kai dar nebuvo pradėta nagrinėti Agurkinių baudžiamoji byla. Dėl bankroto bylos iškėlimo kreipėsi Valstybinė mokesčių inspekcija, DNB bankas, keletas bendrovių, antstolių ir privačių asmenų.

L.Permino skolos siekė šimtus tūkstančių eurų.

Pastaruoju metu kreditoriai nesulaukdavo jokių įmokų, nes L.Perminas pernai balandį buvo sulaikytas Švedijoje ir nuteistas už vagystę.

Pasak bankroto administratoriaus Gedimino Imbraso, menką dalį skolų L.Perminas išmokėjo. Buvo parduotas jo vardu registruotas sklypas Klaipėdoje, žvejybos uosto rajone. Daugiau nekilnojamojo turto jis neturi.

Prašydamas leisti bankrutuoti L.Perminas aiškino, kad nepasisekė jo sumanytas verslas.

„Įdomus bankroto bylos nenutraukusios teisėjos požiūris. Logiškai mąstant, jei žmogus įkalintas, skolų nelabai gali mokėti, pajamų juk neturi“, – sakė G.Imbrasas.

Įtariamasis prarado didelį užstatą

Agurkinių baudžiamoji byla Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama jau beveik pustrečių metų. Pernai du posėdžius teko atidėti, kai juose nepasirodė vienas kaltinamųjų L.Perminas. Paaiškėjo, kad jis sulaikytas Švedijoje. Čia jis plaukė keltu pažeisdamas rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

L.Permino pasigesta pernai birželį. Netrukus Klaipėdos apygardos teismas gavo pranešimą iš Švedijos policijos. Paaiškėjo, kad balandžio 5 dieną L.Perminas buvo sulaikytas jūrų keltu atplaukęs į šią šalį.

Agurkinių gaujos atstovas bandė slapstytis – keleivių registracijos žurnale jis buvo įvardytas kaip Donatas Perminas.

Tačiau įtartinas asmuo atkreipė atidžių Švedijos pareigūnų dėmesį. Juo labiau kad jo atžvilgiu buvo išduotas Europos arešto orderis. L.Perminas už vogtų daiktų laikymą nuteistas 14 mėnesių nelaisvės.

Klaipėdos apygardos teismas patenkino prokuroro Aido Giniočio prašymą skirti L.Perminui suėmimą, o už jį prieš ketverius metus sumokėtą užstatą – 100 tūkst. litų (28 962 eurus) perduoti valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.