Jurgis Razma susitiko su Ievos Strazdauskaitės artimaisiais: paieška kelia klausimų

Konservatorius Jurgis Razma antradienį susitiko su dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės artimaisiais. Taip pat jis bendrauja su policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu ir domisi, kaip vyksta paieška. Nors savo kraštietės politikas asmeniškai nepažinojo, jį sukrėtė mįslingas jaunos merginos dingimas.

J.Razma antradienį susitiko su dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės artimaisiais.<br>Montažas
J.Razma antradienį susitiko su dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės artimaisiais.<br>Montažas
J.Razma antradienį susitiko su dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės artimaisiais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Razma antradienį susitiko su dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės artimaisiais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Razma antradienį susitiko su dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės artimaisiais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Razma antradienį susitiko su dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės artimaisiais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 8, 2017, 5:33 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:37 AM

Politiką nustebino, kad tiek sekmadienį, tiek pirmadienį paieškai dėl prastų oro sąlygų negalėjo būti pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis. Buvo pranešta, kad sraigtasparniui bandant pakilti rasojo langai.

Tik antradienį didžiausias sraigtasparnis „Eurocopter 145“ pakilo į orą ir prisidėjo prie paieškos. Tikrinamos apylinkės Jonavos rajone, kur rastas dingusios Ievos vairuotas automobilis.

„Man pačiam iškilo klausimas ir reikės dar išsiaiškinti, kaip yra dėl tų sraigtasparnių. Jų vertinimu, tomis dienomis (sekmadienio vakarą ir pirmadienį) buvo tokios oro sąlygos, kad sraigtasparniai negalėjo pakilti.

Tai kyla klausimas, kokius mes tuos sraigtasparnius esame įsigiję, nes man atrodo, kad oro sąlygos nebuvo išskirtinai blogos, ne kokios audros. Yra įvairių atvejų, kai jų tiesiogiai skubiai prireikia gelbėjimui, gal šiuo atveju (dingusios merginos paieškos) būtų buvusi tik pagalbinė priemonė, kuri prisideda prie paieškos“, – svarstė J.Razma.

Politikas žada domėtis, ar Lietuva yra įsigijusi tinkamo modelio sraigtasparnius, jei jų negalima naudoti tokiomis dienomis.

Pasak J.Razmos, Lietuvoje situacija buvo nurimusi, neatsirado pakelės maniakų, organizuoto nusikalstamumo apraiškų. „Į tokį žmonių pagrobimą Lietuvoje nebuvo nukreiptas dėmesys. Bendri perspėjimai saugotis, ypač jaunoms merginoms, buvo aktualūs visada, tačiau šiuo atveju dar sunku komentuoti, kas čia įvyko ir kas lėmė tą situaciją. Tikėkimės, kad aplinkybės paaiškės ir nesulauksime liūdnų išdavų“, – sakė jis.

Dingusiosios požymiai: 170 centimetrų ūgio, liekno kūno sudėjimo, vilkėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. Asmenų, mačiusių merginą, žinančių galimą jos buvimo vietą ar turinčių tyrimui reikšmingos informacijos, prašoma nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 30 34 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Už šią nusikalstamą veiką gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.