Premjerui ir buvusiam pareigūnui Sauliui Skverneliui skaudu dėl Ievos Strazdauskaitės

Premjeras ir buvęs policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis ketvirtadienio rytą įvertino dingusios 26-erių Ievos Strazdauskaitės paieškas. Jis nuolat informuojamas policijos generalinio komisaro Lino Pernavo apie pastangas, pajėgumus ir būdus rasti dingusią merginą, kurios ieškoma nuo sekmadienio vakaro.

Dingusios merginos paieškomis domisi premjeras ir buvęs policijos generalinis komisaras S.Skvernelis.<br>Montažas
Dingusios merginos paieškomis domisi premjeras ir buvęs policijos generalinis komisaras S.Skvernelis.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2017, 7:23 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:59 AM

„Matau, kad policija daro maksimaliai viską, kad ši nusikalstama veika būtų ištirta ir dingęs žmogus būtų surastas“, – Žinių radijuje ketvirtadienio rytą kalbėjo S.Skvernelis.

Pasiteiravus kaip buvusio pareigūno, kokia yra situacija, ar su laiku mažėja tikimybė rasti dingusią merginą, S.Skvernelis vengė tiesaus atsakymo.

„Kaip buvęs pareigūnas noriu išlaikyti tą profesionalumo lygį ir šiandien nepateikti prielaidų ir spėlionių.

Ką aš šiandien matau ir kiek esu informuotas, tai tyrimas vykdomas visomis galimomis versijomis ir dirbama maksimaliai. Prognozuoti, lyginti, mano požiūriu, yra neprofesionalu.

Šiandien reikia padaryti viską ir net daugiau, kad pirmiausia būtų surasta dingusi mergina“, – kalbėjo premjeras.

Remiantis viešai skelbiama informacija, galima susidaryti nuomonę, kad Lietuvoje darosi nesaugu. Apie tai paklaustas premjeras teigė, kad jaučiasi saugiai. „Iš visuomenės apklausų matau, kad pasitikėjimas policija yra, ir tai svarbiausias rodiklis, kad žmonės pasitiki.

Taip, mes esame maža šalis ir vienintelis atvejis toks, koks jis yra, mums yra skaudus ir neeilinis. Galbūt kitose valstybėse tai kasdienybė, bet mums tai nėra kasdienybė. Tai irgi rodo, kad pakankamai saugiai gyvename, bet nuo nusikalstamų veikų ir nuo pačių sunkiausių niekas negali 100 proc. apsaugoti visuomenės“, – teigė S.Skvernelis.

Policija ragino asmenis, ką nors žinančius apie dingusią merginą, kuo skubiau pranešti pareigūnams.

Jaunos moters požymiai: 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, vilkėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 30 34 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

26 metų I.Strazdauskaitės ir su jos mįslingu dingimu susijusių įkalčių antradienį policijos pareigūnai ir savanoriai ieškojo Jonavos bei Kėdainių rajonuose.

Antradienį paaiškėjo, kad dar pirmadienį buvo rastas merginos telefonas. Prabangų mobilųjį telefoną „Apple iPhone 7 Plus“ pirmadienį apie vidurdienį kelyje Kaunas–Vilnius, tarp Elektrėnų ir Kaišiadorių, už viaduko ties Mijaugonių gyvenviete, aptiko automobiliu važiavęs vyras. Telefonas mėtėsi ant asfalto, už ištisinės linijos – techninio sustojimo zonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.