„Tvarkiečiai“ Kęstutį Pūką išsikvietė ant kilimėlio: „Tai nedera vyrui“

„Tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis neigiamai įvertino frakcijos nario Kęstučio Pūko ištvirkimus. K.Pūkas penktadienio rytą dėl savo elgesio aiškinosi bendražygiams frakcijos posėdžio metu ir atsiprašinėjo.

K.Pūkas penktadienio rytą dėl savo elgesio aiškinosi bendražygiams.<br>Montažas
K.Pūkas penktadienio rytą dėl savo elgesio aiškinosi bendražygiams.<br>Montažas
K.Pūkas penktadienio rytą dėl savo elgesio aiškinosi bendražygiams.<br>T.Bauro nuotr.
K.Pūkas penktadienio rytą dėl savo elgesio aiškinosi bendražygiams.<br>T.Bauro nuotr.
R.Žemaitaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Žemaitaitis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 10:11 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:32 AM

„Ką gali manyti apie atvejus, kai žmonės kviečiami į darbą ir vienas ar kitas toks klausimas užduodamas. Tai nedera vyrui, aš manau. Džiaugiuosi bent dėl to, kad jis padarė išvadas, ir labai apgailestauja“, – Seime kalbėjo frakcijos seniūnas R.Žemaitaitis. – „tvarkiečių“ frakcijos posėdyje K.Pūkas aiškinosi kolegoms ir kaltino savo charakterį. Sakė, kad visą laiką buvęs toks, koks yra. Bent jau visų atsiprašo ir nuoširdžiai gailisi.“

Pasak R.Žemaitaičio, K.Pūko elgesys morališkai vertinamas neigiamai, tačiau apie pasitraukimą iš Seimo ar apkaltą negali būti jokios kalbos. „Jis nepadarė to nusižengimo arba baudžiamosios atsakomybės kol kas neužsitraukė, ikiteisminių tyrimų nėra. Morališkai jis labai negražiai pasielgė“, – aiškino politikas.

Trečiadienį pasirodė pranešimų, kad Seimo narys K.Pūkas kaltinamas seksualiai priekabiavęs prie merginų, kurias pasikviesdavo į pokalbį dėl padėjėjos darbo Seime.

Ketvirtadienį K.Pūkas aiškino, kad tokie pareiškimai yra provokacija. „Žmonės ateina ne dirbti, ateina provokuoti ir taip, tai vertinu kaip provokaciją“, – sakė K.Pūkas.

Paklaustas, ar žodžiai ir pasiūlymai, kuriuos merginos teigia girdėjusios iš K.Pūko, yra tiesa, jis sakė, kad pokalbis su žmogumi gali būti įvairus, o ištrauktais iš pokalbio konteksto žodžiais ne visada galima tikėti.

„Čia yra politinio pasitikėjimo darbas, čia ne į kasą parduotuvėje žmogus ateina dirbti. Įleidi jį į savo kabinetą, savo darbus. Tai ir tariesi su žmogumi dėl laiko, kiek jis gali jo skirti palikęs asmeninį gyvenimą. Ir toje vietoje mane išvertė į kitą pusę, kad man rūpi, su kuo ji gyvena ir pan. Man tiesiog rūpi, kad turėtų laiko dirbti.

Aišku, tai labai nemalonus dalykas, bet pasigavo dabar tie, kurie manęs labai nemyli, nes dirbu prieš politinę korupciją, dirbu griežtai. Mane paprovokavo pokalbyje ir padarė skandalą. Žinote, aš turiu šeimą, žmoną, vaikų. Aš nevaikštau į klubus, man nereikalingi jokie restoranai, aš neinu į juos nežinia kiek metų. Man nereikalingas joks priekabiavimas. Ką, ji įsivaizduoja, kad yra geresnė už mano žmoną?“ – kalbėjo Seimo narys.

K.Pūkas atsiprašė visų moterų

Tačiau penktadienį K.Pūkas išplatino pareiškimą, kuriame pripažino savo klaidą ir nusprendė atsiprašyti.

„Pastaruoju metu visuomenėje kilo audringos diskusijos dėl slapta padaryto įrašo, kuriame siekiau susirasti kompetentingą Seimo nario padėjėją. Nuoširdžiai prisipažįstu, kad aš pernelyg greitai pasitikiu visais žmonėmis ir neturėdamas politinės patirties leidau sau pokalbių metu žengti į gilesnius pokalbius, kurių metu kelios replikos buvo kandidatėms įžeidžiančios. Atvirai prisipažįstu, kad gerbiu visas moteris, todėl neturėjau net menkiausio tikslo įžeisti moteris.

Nuoširdžiai atsiprašau visų moterų, kurios peržiūrėjusios šį vaizdo įrašą galbūt įsižeidė. Nesu nusistatęs nė prieš vieną pasaulio moterį, tačiau šį kartą šis mano poelgis, tenka pripažinti, peržengė valstybės politiko elgesio kodekso normas, bet niekada neturėjau blogų ketinimų kandidačių atžvilgiu.

Mes augame mokydamiesi iš savo klaidų. Ne veltui sakoma, kad politinį nuovokumą brandina patyrimas, patyrimas kaupiamas klystant, o klaidas dažnai skatina politinis nenuovokumas.“

S.Skvernelis paragino kreiptis į teisėsaugą

Premjeras Saulius Skvernelis ragina nuo K.Pūko seksualinio priekabiavimo galimai nukentėjusias moteris kreiptis į teisėsaugą, nes patys imtis tyrimo prokurorai pagal įstatymą negali.

„Be teisėsauginio vertinimo yra ir etinis vertinimas, bet įgyjant pagreitį, tokių faktų vis daugiau aiškėjant, gali atsirasti moterys, kurios galbūt išdrįs padaryti oficialų kreipimąsi, nes pagal šitą straipsnį ikiteisminiam tyrimui pradėti reikalingas nukentėjusiojo skundas. Matyt, reikėtų padrąsinti ir paskatinti žmones, kurie su tuo susidūrė, kreiptis“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

S.Skvernelis sakė manantis, kad teisėsaugos tyrimas šioje situacijoje būtų geriausias sprendimas, nes būtų atsakyta į klausimą, ar išties būta priekabiavimo, įvertinta gynybinė paties parlamentaro versija, esą tai provokacija.

„Aš manyčiau, kad tai būtų geriausia, nes dabar vėl, kaip visada, prasideda sąmokslo teorijų kūrimas, kažkas kažkam keršija, tai irgi būtų tyrimo metu atsakyti į klausimus, ar čia spaudimas kažkoks daromas, ar kita“, – sakė Vyriausybės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?