Komentuojantiems Ievos Strazdauskaitės nužudymą policija siunčia žinią

Visuomenę sukrėtusi plungiškės Ievos Strazdauskaitės pagrobimo istorija privertė ne vieną savo apmaudą ar pyktį išlieti socialinėse erdvėse. Tačiau policija įspėja, kad pasipylę smurtą ir neapykantą skantinantys komentarai gali jų autoriams užtraukti baudžiamąją atsakomybę.

Visuomenę sukrėtusi plungiškės Ievos Strazdauskaitės pagrobimo istorija privertė ne vieną savo apmaudą ar pyktį išlieti socialinėse erdvėse.<br>Lrytas.lt koliažas
Visuomenę sukrėtusi plungiškės Ievos Strazdauskaitės pagrobimo istorija privertė ne vieną savo apmaudą ar pyktį išlieti socialinėse erdvėse.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS

Mar 12, 2017, 11:10 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 3:40 AM

„Pareigūnai pastebi, kad po žiniasklaidoje paskelbtos informacijos apie Ievos Strazdauskaitės nužudymu įtariamų, galimai romų tautybės asmenų, sulaikymą, viešoje erdvėje padaugėjo diskriminacinio pobūdžio pasisakymų ir komentarų. Policija, vykdydama prevenciją, atlieka nuolatinę elektroninėje erdvėje pasirodančios informacijos stebėseną, analizuoja komentarus viešoje erdvėje bei įvairiuose socialiniuose tinkluose“, – rašoma policijos išplatintame komentare.

Policijos pareigūnai primena, kad diskriminacinio pobūdžio veiksmai, susiję su smurtu, neapykanta, niekinimu, tyčiojimusi, kurstymu prieš žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų ir tokios informacijos gaminimas, siuntimas ar platinimas, užtraukia baudžiamąją atsakomybę, už tai numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 3 metų (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 straipsnis), o bet kokio teisės pažeidimo padarymas diskriminaciniais motyvais vertinamas kaip atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

Policija ragina laikytis įstatymų reikalavimų, atsakingai reikšti savo nuomonę viešoje erdvėje ir įspėja, kad už nustatytus teisės pažeidimus asmenys bus traukiami atsakomybėn įstatymų nustatyta tvarka.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad ikiteisminių tyrimų dėl diskriminavimo ar kurstymo prieš čigonus kol kas nepradėta.

Teisėsauga teigia, kad I.Strazdauskaitė buvo nužudyta prieš savaitę sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti jos automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį. Anot jų, įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

Sekmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja prokurorų prašymus dėl kardomųjų priemonių paskyrimo įtariamiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.