Milda Vainiūtė pavedė įvertinti už probaciją atsakingų pareigūnų darbą

Kalėjimų departamentas turės

Kalėjimų departamentas turės įvertinti, ar Kauno probacijos tarnybos vadovai, tai pat už probacijų tarnybų veiklą atsakingi asmenys departamente tinkamai vykdė pareigas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kalėjimų departamentas turės įvertinti, ar Kauno probacijos tarnybos vadovai, tai pat už probacijų tarnybų veiklą atsakingi asmenys departamente tinkamai vykdė pareigas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-16 15:07, atnaujinta 2017-04-07 21:18

Anot pranešimo, ministrė Milda Vainiutė pavedė Kalėjimų departamento laikinajam vadovui Antanui Laurinėnui įvertinti, ar departamento direktoriaus pavaduotojas Remigijus Norvaišis, atsakingas už probacijos tarnybų veiklos koordinavimą, ir Kauno probacijos tarnybos direktorius Saulius Rajunčius tinkamai vykdė savo pareigas. 

Vertinti probacijos pareigūnų veiklą ministrė pavedė dėl pastaraisiais mėnesiais įvykdytų labai sunkių rezonansinių nusiklatimų, kuriuose, kaip įtariama, dalyvavo Probacijos tarnybos pareigūnų prižiūrimi asmenys. 

„Būtina atsakyti į klausimą, kodėl probacijos pareigūnų prižiūrimi asmenys yra įtariami padarę itin sunkius, visuomenę sukrėtusius nusikaltimus, kaip atsakingi pareigūnai vykdė jiems patikėtas pareigas. Probacija turi būti tvirta teisėtvarkos darbo grandis“, – sako ministrė M. Vainiutė. 

Teisingumo ministrė paprašė pateikti informaciją apie šių pareigūnų darbą. Kaip teigiama, aiškėjančios nusikaltimų padarymo aplinkybės kelia daug abejonių dėl apygardų probacijos tarnybų veiklos efektyvumo ir taikytų priemonių, prižiūrint lygtinai iš įkalinimo vietų paleistus ar teistus asmenis. Ministerija nurodo, kad Kalėjimų departamentas, kaip metodinis probacijos sistemos vadovavimo centras, turi užtikrinti efektyvią probacijos tarnybų veiklą. 

Kalėjimų departamento direktorių ir jo pavaduotojus, probacijos tarnybų direktorius skiria ir atleidžia teisingumo ministras. 

Kaip patvirtino prokurorai, vienas įtariamųjų didelio rezonanso sulaukusiame plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymu buvo stebimas probacijos pareigūnų, nes anksčiau buvo nuteistas kalėti lygtinai. Kalėjimų departamentas tai aiškinasi ir žada svarstyti atsakingo probacijos pareigūno atsakomybę. 

Plataus atgarsio sulaukė ir sausio pabaigoje įvykdytas nusikaltimas Kėdainiuose, kuomet Kėdainiuose, namuose sumuštas keturmetis po kelių dienų ligoninėje mirė. Įtarimai dėl nusikaltimo pareikšti berniuko motinai ir jos sugyventiniui Gediminui Konteniui, anksčiau teistam už disponavimą narkotikais, o pastaruoju metu lygtinai nusteistam už viešosios tvarkos pažeidimą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą. Jį prižiūrėjusiam probacijos pareigūnui siūloma skirti papeikimą. 

Dėl probacijos specialistų veiksmų tyrimas buvo atliekamas ir 2015 metais, kai Kelmės rajone, Kražiuose, į probacijos registrą įtrauktas Rimantas Bekintis nužudė keturias moteris. Nuteistojo priežiūrą organizavusios Šiaulių probacijos pareigūnės susilaukė tarnybinių nuobaudų nustačius, kad jos neužtikrino efektyvaus darbo organizavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.