Pavasario pranašai Vilniuje – ne sprogstantys pumpurai, o klimpstantys automobiliai

Automobilių ratų išmaltas kiemas, neišbrendamas purvynas, kurio pavadinti veja nesiverčia liežuvis. Atėjus pavasariui tokios yra daugybės daugiabučių namų prieigos.

Fabijoniškės.
Fabijoniškės.
Žirmūnai.<br>M.Cibo ir R.Danisevičiaus nuotr.
Žirmūnai.<br>M.Cibo ir R.Danisevičiaus nuotr.
Baltupiai.
Baltupiai.
Santariškės.
Santariškės.
Jeruzalė.
Jeruzalė.
Šnipiškės.
Šnipiškės.
Daugiau nuotraukų (6)

„Sostinė“

Mar 19, 2017, 1:07 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 5:07 PM

Sostinės savivaldybė šiemet žada išasfaltuoti ne mažiau kaip 45 kilometrus gatvių, įrengti ir suremontuoti apie 15 kilometrų šaligatvių, sutvarkyti ne mažiau kaip 460 įvažiavimų į kiemus.

Tačiau apie automobilių stovėjimo aikštelių praplėtimą valdžia nieko nekalba, mat tai yra gyventojų reikalas. O jų kaltinti tuo, kad visiškai nesirūpina gyvenamąja aplinka, tikrai negalima. Atrodytų, praplėsti aikštelę – juokų darbas. Surenki pinigus, samdai įmonę ir po savaitės turi erdvesnę aikštelę.

Bet, pasirodo, iš pradžių reikia įveikti biurokratinius barjerus. Pirmiausia reikia įsteigti daugiabučių namų savininkų bendriją. Ši bendrija tampa žemės sklypo formavimo ar pertvarkymo projekto parengimo iniciatore. Dėl to reikia kreiptis į savivaldybės administracijos direktorių.

Paskui suformuotą sklypą būtina registruoti Nekilnojamojo turto registre. Dar reikės ieškoti projektuotojo, kuris parengtų automobilių aikštelės įrengimo ar praplėtimo bendrijai priklausančiame sklype projektą. Aišku, taip pat ne už ačiū.

O parengus projektą bendrija turi kreiptis į savivaldybės Miesto plėtros departamentą dėl statybą leidžiančio dokumento.

Ar dar reikia aiškinti, kodėl vietoj erdvesnių aikštelių prie daugiabučių regime vien purvynus? Turbūt ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.