Lietuvą iškeikęs ir teatro vadovę atleidęs Jurgis Krasnickas sulaukė teismo kirčio

Dėl riebių keiksmažodžių ir žadamo „nup**dinti“ milijono išgarsėjęs buvęs Alytaus meras Jurgis Krasnickas sulaukė nepalankaus Lietuvos aukščiausiojo teismo sprendimo. Teismas nutarė, kad su juo į ginčus įsivėlusi alytiškė Laura Radzevičiūtė iš teatro vadovo pareigų buvo atleista neteisėtai ir jai nuobauda neturėjo būti paskirta.

Lietuvos aukščiausiasis teismas nutarė, kad J.Krasnickas teatro vadovę atleido ir nuobaudą skyrė neteisėtai.<br>Montažas
Lietuvos aukščiausiasis teismas nutarė, kad J.Krasnickas teatro vadovę atleido ir nuobaudą skyrė neteisėtai.<br>Montažas
Lietuvos aukščiausiasis teismas nutarė, kad J.Krasnickas teatro vadovę atleido ir nuobaudą skyrė neteisėtai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos aukščiausiasis teismas nutarė, kad J.Krasnickas teatro vadovę atleido ir nuobaudą skyrė neteisėtai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvos aukščiausiasis teismas nutarė, kad J.Krasnickas teatro vadovę atleido ir nuobaudą skyrė neteisėtai.<br>Montažas
Lietuvos aukščiausiasis teismas nutarė, kad J.Krasnickas teatro vadovę atleido ir nuobaudą skyrė neteisėtai.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2017, 11:00 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 1:34 PM

Atrodo, kad dvejus su puse metų trukęs buvusio mero J.Krasnicko ir L.Radzevičiūtės ginčas baigtas. Lietuvos aukščiausiasis teismas praėjusią savaitę priėmė galutinį ir neskundžiamą sprendimą, kad moteris iš Alytaus teatro vadovo pareigų buvo atleista neteisėtai ir jai neteisėtai buvo paskirta nuobauda – pastaba dėl Inesos Pilvelytės priėmimo eiti teatro vadovo pavaduotojo pareigas be konkurso.

Teismas priteisė L.Radzevičiūtei beveik 14 tūkst. eurų kompensaciją už neteisėtą atleidimą ir 1,5 tūkst. eurų neturtinės žalos už patirtus išgyvenimus. Taip pat įpareigojo padengti advokato pagalbai skirtas išlaidas. Lėšos turės būti kompensuojamos iš Alytaus miesto savivaldybės.

Moteris pažymėjo, kad Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu tuometis meras J.Krasnickas viešai pasižadėjo padengti visas savivaldybės išlaidas iš savo kišenės, jeigu paaiškės neteisėto atleidimo iš darbo faktas. Tačiau moteris netiki, kad buvęs meras padengs išlaidas.

Atleido, nes nevykdė „zadanijų“?

Buvusi Alytaus miesto teatro direktorė teigė, kad dvejus su puse metų jai teko patirti patyčias ir šmeižtą.

„Visą tą laiką jaučiausi taip, tarsi gyva gulėčiau pagrindinėje miesto aikštėje ir be gailesčio būčiau spardoma tiek politikų, tiek valdininkų, tiek apkalbų suklaidintos visuomenės. Jau nekalbant apie garsųjį įrašą, kurio metu buvo grasinama mane „pasodinti“ ir visomis – tiek teisėtomis, tiek galimai neteisėtomis – priemonėmis su manimi susidoroti“, – teigė moteris.

2014 metų gruodžio pabaigoje, prieš pat Kalėdas, L.Radzevičiūtė buvo atleista iš Alytaus teatro vadovo pareigų, nors visi Alytaus miesto tarybos nariai sutiko – pradėjus dirbti Laurai, teatro reikalai tikrai ėjo į gera.

L.Radzevičiūtė pranešė, kad atsisakė į darbą priimti buvusio mero proteguojamą žmogų – Seimo nario Juliaus Sabatausko padėjėją Edmundą Čečėtą, todėl buvo apkaltinta įvairiais dalykais ir turėjo palikti darbą.

„Manau, kad buvau atleista už nepaklusnumą valdžiai ir už tai, kad negrojau eksmero Jurgio Krasnicko, eksvicemerės Nijolės Makštutienės ir savivaldybės administracijos eksdirektoriaus Kęstučio Ąžuolo dūdele ir nepriėmiau į darbą to, kas buvo liepta valdžios, trumpiau tariant, atsisakiau dalyvauti „zadanijų“ politikoje“, – tvirtino L.Radzevičiūtė.

Moteris stebisi, kaip šiuo metu ir toliau sėkmingai Alytaus miesto savivaldybės taryboje gali darbuotis Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, kurie balsavo už jos atleidimą iš direktoriaus pareigų.

Meras iškeikė atlyginimą ir valstybę

Atleidus direktorę vėliau žiniasklaidoje pasirodė Lauros įrašyti skandalingieji garso įrašai, kur buvęs Alytaus meras J.Krasnickas prisipažino, ką mano apie Lietuvą ir jos žmones. Jame girdėti, kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau, arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. (...) Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras.

J.Krasnickas neneigė, jog įraše girdėti jo balsas, tačiau tikino, kad tai yra iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai.

J.Krasnicko elgesį įvertino ir rinkėjai. 2015 metų savivaldybių ir merų rinkimuose jis nebesulaukė palaikymo ir postą turėjo užleisti buvusiam policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui, kuris laimėjo rinkimus didele balsų persvara.

Dabar L.Radzevičiūtė gyvena Vilniuje, dirba Seime parlamentaro Naglio Puteikio padėjėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.