„Lidl“ palikęs Julius Panka surado naują šiltą darbo vietą

Lietuvybės gynėju save vadinantis buvęs Tautininkų sąjungos vadovas Julius Panka surado naują šiltą darbo vietelę. Prieš pusmetį palikęs prekybos centrą „Lidl“, jis pasuko nauju keliu.

J.Panka beveik tris mėnesius dirba „Sodroje“ Registrų skyriuje vyriausiuoju specialistu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Panka beveik tris mėnesius dirba „Sodroje“ Registrų skyriuje vyriausiuoju specialistu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Panka beveik tris mėnesius dirba „Sodroje“ Registrų skyriuje vyriausiuoju specialistu.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Panka beveik tris mėnesius dirba „Sodroje“ Registrų skyriuje vyriausiuoju specialistu.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Panka beveik tris mėnesius dirba „Sodroje“ Registrų skyriuje vyriausiuoju specialistu.<br>T.bauro nuotr.
J.Panka beveik tris mėnesius dirba „Sodroje“ Registrų skyriuje vyriausiuoju specialistu.<br>T.bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 22, 2017, 7:33 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 12:18 PM

„Galiu patvirtinti informaciją, šiuo metu dirbu „Sodroje“. Mano išsilavinimas tai leidžia, nes turiu istorijos bakalaurą ir sociologijos magistro laipsnį. Gerovės sociologijos programa, kuri skirta socialinės politikos sričiai“, – kalbėjo J.Panka.

Beveik tris mėnesius „Sodroje“ Registrų skyriuje vyriausiuoju specialistu dirbantis J.Panka laikosi oficialios aprangos kodo ir darbe jį galima matyti su marškiniais, švarku bei oficialaus stiliaus kelnėmis.

Konkursą į šias pareigas laimėjęs vyras šiuo metu konsultuoja klientus, tvarko draudėjų ir apdraustųjų duomenis. Kontroliuoja draudėjų įmokas, palūkanas, delspinigius. Konsultuoja mokesčių klausimais.

„Šiame darbe yra daug bendravimo su žmonėmis. Tenka jiems aiškinti įstatymo subtilybes, paaiškinti mokesčių klausimus ir padėti susigaudyti mokesčių džiunglėse. Džiugina, kai gali žmogui padėti, paaiškinti ir, kai esi naudingas visuomenės narys“, – sakė pašnekovas.

Pasiteiravus, ar žmonės nustemba „Sodroje“ išvydę žinomą veidą, J.Panka aiškino, kad daugiau su gyventojais bendrauja telefonu ir elektroniniu paštu negu gyvai. „Ilgą laiką teko pabūti viešu asmeniu, tai esu pripratęs, kai troleibuse, autobuse, gatvėje ar parduotuvėje, žmonės bendrauja ir sveikinasi.

Stengiuosi nepainioti savo politikos, kurią kažkada vykdžiau, ar savo pažiūrų su konkrečiu darbu ir jo specifika. Kai parduotuvėje dirbau, žmonės prieidavo ir klausdavo už ką balsuoti, bet niekada nesileisdavau į diskusijas. Sakydavau, kad po darbų gal ir gali paskambinti, nes mano telefonas yra elektroninėje erdvėje. O darbe galėdavau pasakyti, kur padėti obuoliai ir kur rasti mineralinį“, – sakė J.Panka.

Pasak jo, panašiai ir valstybės tarnyboje. Jis gali paaiškinti gyventojui, kiek draudėjas turi mokėti, kokios jo prievolės, tačiau į politinius klausimus nesivelia.

J.Panka perėjo ne vieną darbovietę. Anksčiau dirbo istorijos mokytoju, teko dirbti prekybos centre „Lildl“, ragavo žurnalistikos duonos. Kelis mėnesius dirbo taromato darbuotoju – rūšiavo butelis, keitė panaudotus maišus.

„Neįsivaizduoju tokio darbo, kuris netiktų žmogui. Kiekvienas darbas turi savo įdomumą ir atskirą virtuvę“, – kalbėjo J.Panka.

Pasak jo, dalis žmonių renkasi pašalpas ir gyvena iš kitų žmonių malonės, tačiau jam tai nepriimtina, todėl perėjo ne vieną darbovietę. Tris vaikus auginantis vyras sakė, kad žmogus turi dirbti, jei tik jis gali, ir išlaikyti savo šeimą.

J.Panka šiuo metu taip pat yra Tautininkų sąjungos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.