Apkaltose paskendusį Seimą auklėjo Rima Baškienė: pateikė Gretos Kildišienės pavyzdį

Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė teigė, kad Seimas negali šiuo metu normaliai dirbti, nes yra apkrautas balsavimais dėl Seimo narių neliečiamybės naikinimo ir parlamentarų apkaltos nagrinėjimo. „Valstiečių“ frakcijos narė kaip pavyzdį kitiems politikams pateikė iš Seimo pasitraukusią Gretą Kildišienę.

R.Baškienė.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
R.Baškienė.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-22 07:49, atnaujinta 2017-04-07 12:14

„Tokie kaltinimai sudaro rūpestį Seimui ir atima norą ir galimybę dirbti darbą, kurį mes turime dirbti rengdami įstatymus. Tegul tai nėra pavyzdys, kai Seimo narys atsisako Seimo nario mandato, o tokį pavyzdį jau kadencijos pradžioje turėjome dėl Gretos Kildišienės galimų veiksmų.

Bet Seimas neįsivėlė, nes jis pati pasakė, paraginta ir patarta, prisiėmė atsakomybę ir neįvėlė Seimo į tą procesą ir laiko gaišimą“, – trečiadienio rytą „Žinių radijuje“ kalbėjo R.Baškienė.

Konstitucinis teismas taip pat turės darbo, nes po Seimo išvadų, Konstitucinis teismas turės apsvarstyti ir dar kartą pateikti savo išvadą Seimui. Ir toliau Seimas balsuoja. „Tai nemalonu, tai nepuošia Seimo ir trukdo darbą“.

Seimas antradienį balsavo ir nutarė neleisti traukti „tvarkiečio“ Petro Gražulio baudžiamojon atsakomybėn dėl piketo prie prokuroro Irmanto Mikelionio namų. R.Baškienei nesuprantamas toks kolegų balsavimas ir pozicija.

„Rezultatai nustebino. Suprantu Seimo nario valią pasirinkti vienokį ar kitokį sprendimą. Mano nuomonė, nevalia Seimo nariui slėptis už mandato.

Noras veikti skaidriai ir sąžiningai yra mūsų prievolė ir nereikėtų mandatu dangstytis“, – kalbėjo R.Baškienė.

Pasak jos, kiekvienu atveju reikėtų leisti teismams ir prokuratūrai dirbti savo darbą. Ateinančią savaitę laukia balsavimas Seime dėl konservatoriaus Manto Adomėno teisinės neliečiamybės naikinimo.

R.Baškienė mano, kad Seimo narius galėjo suklaidinti ir komisijos sprendimas, kad nepatraukti P.Gražulio baudžiamojon atsakomybėn. 38 „valstiečių“ frakcijos nariai nesutiko, kad jis būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. Jie balsavo kitaip nei vadovybė.

Pasak R.Baškienės, frakcijoje diktato nėra ir negali būti, todėl kiekvienas Seimo narys turi nešti atsakomybę už savo poelgius ir žodžius. Politikė pripažino, kad frakcijoje galbūt ir nebuvo šis klausimas iki galo aptartas.

Šiuo metu Seimas tai pat įsivėlė į apkaltos procedūras ir sudarytos specialios komisijos nagrinėja socialdemokrato Mindaugo Basčio galimus ryšius ir „tvarkiečio“ Kęstučio Pūko elgesį dėl galimo priekabiavimo įdarbinant merginas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.