Gintautas Kėvišas paskelbė neatsistatydinsiąs iš LNOBT direktoriaus pareigų

Lietuvos nacionalinio operos ir

G.Kėvišas paskelbė nesitrauksiąs iš pareigų.<br>T.Bauro nuotr.
G.Kėvišas paskelbė nesitrauksiąs iš pareigų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 6:45 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:32 AM

„Noriu pranešti, kad, vadovavęs Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui penkiolika metų, esu apsisprendęs ir toliau eiti šias pareigas“, – teigė G.Kėvišas ketvirtadienį dienraštyje „Lietuvos rytas“ publikuotame užsakomajame rašinyje.

Jis pareiškė tokį sprendimą priėmęs tikėdamas, kad gyvena teisinėje valstybėje, kurioje bet kokie įtarimai ir kaltinimai turi būti grindžiami faktais.

„Tačiau pastaruoju metu išsakytos abejonės dėl mano veiklos skaidrumo yra nepagrįstos. Drąsiai galiu teigti, kad nepažeidžiau jokių teisės aktų, taip pat nenusižengiau etikos normoms ir nesupainiojau viešųjų ir privačių interesų. Pastarosiomis savaitėmis vykdytas spaudimas man buvo paremtas iškraipomais faktais ir man lieka apgailestauti, kad ši informacija suformavo arba stipriai paveikė šalies politikų nuomonę“, – tvirtino nacionalinio teatro vadovas.

62-ejų G.Kėvišas LNOBT vadovauja 15 metų, nuo 2002 metų ir dar gali vadovauti penkerius metus. Mat pernai dar nesibaigus kadencijai surengus naują konkursą į LNOBT direktoriaus pareigas, G.Kėvišas paskelbtas jo laimėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?