Įvertino premjero Sauliaus Skvernelio žinutę partijai: „Tai labai stipru“

Pastarasis netruko savo pasipiktinimą partijos kolegų ir kitų Seimo narių sprendimu išlieti socialiniame tinkle, sakydamas, kad jam kyla abejonių dėl to, ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) prieš rinkimus žadėti pokyčiai nebuvo tik tušti žodžiai.

Paklaustas, ar S.Skvernelis tokia kritika „nešauna sau į koją“, komunikacijos specialistas A.Katauskas atsakė nemanantis, kad taip nutiko šiuo atveju.<br>Lrytas.lt montažas
Paklaustas, ar S.Skvernelis tokia kritika „nešauna sau į koją“, komunikacijos specialistas A.Katauskas atsakė nemanantis, kad taip nutiko šiuo atveju.<br>Lrytas.lt montažas
Saulius Skvernelis negailėjo kritikos Švietimo ir mokslo komiteto sprendimui.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis negailėjo kritikos Švietimo ir mokslo komiteto sprendimui.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Komunikacijos specialistas Arijus Katauskas.<br>V.Balkūno nuotr.
Komunikacijos specialistas Arijus Katauskas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 7:34 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 10:25 PM

Pastarasis netruko savo pasipiktinimą partijos kolegų ir kitų Seimo narių sprendimu išlieti socialiniame tinkle, sakydamas, kad jam kyla abejonių dėl to, ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) prieš rinkimus žadėti pokyčiai nebuvo tik tušti žodžiai.

Pirmasis rimtas konfliktas

Komunikacijos specialistas Arijus Katauskas teigė, kad tai yra pirmasis didelis premjero konfliktas ne tik su Seimo nariu ar Seimo komitetu, bet ir su partija bei jos atstovais, kuriuos jis pats atvedė į Seimą.

S.Skvernelis socialiniame tinkle rašė abejojantis partijos kolegų noru siekti permainų. A.Katausko manymu, šis pareiškimo aspektas yra svarbiausias, nes taip ministras pirmininkas parodo, kad nebevengia aštrios kritikos partijai, su kuria buvo išrinktas. Pasak komunikacijos specialisto, atrodo, kad premjeras jaučiasi pavargęs kovoti su Seimo dauguma.

Paklaustas, ar gali būti, jog S.Skvernelis pametė rožinius akinius, kuriuos galimai turėjo prieš rinkimus, A.Katauskas sakė, kad tokie žmonės kaip premjeras paprastai rožinių akinių nenešioja.

„Aš manau, kad toks žmogus kaip premjeras, tiek laiko pradirbęs jėgos struktūrose, neturėtų labai lengvai užsidėti rožinių akinių. Vis tiek ta profesija, tas darbas, kurį jis dirbo, kaip tik ir mokė, kad rožinių akinių nereikia dėtis.

Manau, kad ši dauguma, esanti Seime, dabar ir parodė tai, ko galbūt ne tik pats premjeras, bet galbūt ir pats R.Karbauskis nesitikėjo, bet apie ką šnekėjo visi ekspertai, komunikacijos specialistai ir t.t., – niekas nežino, ką S.Skvernelis ir R.Karbauskis atsivedė į Seimą, nes daugiau kaip pusė tų žmonių yra neaišku kokių pažiūrų, surinkti prieš pat rinkimus, tad tikėtis kokios nors monolitinės nuomonės, ypač sudėtingais klausimais, atrodo, jiems tikrai jau neišeina ir poveikis dabar matyti.

Ar tai yra signalas R.Karbauskiui, kad reikia tvarkyti tam tikrą moralę pačiame Seime, ar tai jau šiek tiek ir desperacinis smūgis, dabar sunku vertinti, bet akivaizdu, kad, bent jau mano nuomone, pildosi tas blogasis scenarijus, kurio daugelis iš mūsų ir bijojo, – mes nežinome, kas ten tokie, mes nežinome jų interesų, nežinome, ko ir kaip jie yra veikiami prieš vieną ar kitą balsavimą“, – kalbėjo A.Katauskas.

Nesantaika – akivaizdi

Paklaustas, ar tokia premjero kritika nesukels nesantaikos ne tik frakcijoje, bet ir visoje partijoje, A.Katauskas atkirto trumpai – nesantaika jau yra.

„Šį kartą jis ištraukė rinkimus, šį kartą jis ištraukė visą partiją ir tai, kad partija, eidama į rinkimus, tik deklaravo tam tikras vertybes, bet jų iš tikro nesiekė, tad aš, manau, kad šis konfliktas kol kas, bent jau komunikacijos prasme, atrodo rimčiausias iš visų iki šiol buvusių“, – sakė A.Katauskas.

Jis pabrėžė, kad S.Skvernelis ne vienus metus dirbo jėgos struktūrose, tad puikiai žino, ką ir kada reikia kalbėti, o kada geriau kai kuriuos dalykus nutylėti, tad jo paskelbto įrašo, kritikuojančio komiteto sprendimą, negalima vadinti neapgalvotu.

Pasak komunikacijos specialisto, tai, kaip, kada ir kur buvo paskleista premjero žinutė, rodo, kad jis pats norėjo valdyti jos turinį, norėjo kalbėti per socialinius tinklus, puikiai žinodamas, kad jo žinutė bus perskaityta ir suprasta būtent taip, kaip jis norėjo.

„Antras dalykas – jis siekė kiek įmanoma greitesnio maksimalaus padengimo. Jeigu jis būtų organizavęs spaudos konferenciją ir panašius dalykus, tai būtų užtrukę, ir jeigu yra kokia nors oponuojanti pusė, ji gali pasiruošti ir t.t.

Premjeras nedavė savo partijos kolegoms laiko sureaguoti arba užbėgti už akių. Mano nuomone, tai buvo smūgis nusimovus bokso pirštinę faktiniam Seimo vadovui R.Karbauskiui į žandikaulį ir jis jau nebuvo prevencinis.

Tai labai stipru ir argumentai, kurie yra sudėti, privers arba R.Karbauskį ir frakciją kalbėtis, arba mes netrukus pradėsime kalbėti apie tai, kad ieškome naujo premjero“, – teigė A.Katauskas.

Paklaustas, ar S.Skvernelis tokia kritika „nešauna sau į koją“, komunikacijos specialistas atsakė nemanantis, kad taip nutiko šiuo atveju. Pasak jo, yra gilesnių niuansų, kurių mes nežinome, ir tai greičiau yra premjero šūvis į premjero koją.

„Esu tikras, kad premjeras tokiu savo elgesiu, visame kontekste, dėl ko jis taip padarė, sulauks gana didelio, jeigu ne vienareikšmiško, žiniasklaidos ir visuomenės palaikymo.

R.Karbauskiui ir jo komandai Seime norint pašalinti iš premjero pozicijos S.Skvernelį, jei jis nuspręstų pats nesitraukti, tektų gana didelė rizika suskaldyti ir tą pačią frakciją, nes ten nėra monolitas.

Tada tam pačiam R.Karbauskiui reikėtų ieškoti (kito žmogaus. – Aut.), o bent jau dabar, iš komunikacinės pusės, jie neturi jokio žmogaus, kuris galėtų tinkamai pakeisti S.Skvernelį.

Kita vertus, reitingai ir visi kiti dalykai yra nuvažiavę iki pat apačios. Manyčiau, kad tai yra bandymas paspausti frakciją, palaikyti būtent S.Skvernelio nuomonę, labai šiurkštus, labai stiprus, bet, esu įsitikinęs, praskaičiavo komandą, nes jeigu jūs atkreiptumėte dėmesį, premjero komandos nariai tuo įrašu gana greitai pasidalijo. Vadinasi, tai labai gerai apskaičiuotas žingsnis“, – kalbėjo komunikacijos specialistas A.Katauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.