Saulius Skvernelis milijoną pažadėjusiam koncernui priminė svarbias verslo taisykles

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis vos porą dienų pasiknisęs Berlyno archyve rado Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto originalą, už kurį koncernas „MG Baltic“ pažadėjo milijoną eurų. Premjeras Saulius Skvernelis pasidžiaugė rastu Lietuvai svarbiu dokumentu ir teigė, kad dabar verslininkų sąžinės reikalas, kaip savo skambų pažadą įgyvendins.

Premjeras S.Skvernelis pasidžiaugė rastu Lietuvai svarbiu dokumentu.<br>Montažas
Premjeras S.Skvernelis pasidžiaugė rastu Lietuvai svarbiu dokumentu.<br>Montažas
Premjeras S.Skvernelis pasidžiaugė rastu Lietuvai svarbiu dokumentu.<br>Amabasados nuotr.
Premjeras S.Skvernelis pasidžiaugė rastu Lietuvai svarbiu dokumentu.<br>Amabasados nuotr.
Premjeras S.Skvernelis pasidžiaugė rastu Lietuvai svarbiu dokumentu.<br>Lrytas.lt nuotr.
Premjeras S.Skvernelis pasidžiaugė rastu Lietuvai svarbiu dokumentu.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 30, 2017, 8:47 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 10:04 PM

„Dažnai dideli dalykai padaromi, atrodo, labai paprastai. Bet iki to paprastumo, kaip mes matome, buvo įdėta tikrai daug darbo“, – ketvirtadienį Žinių radijuje kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Pasak premjero, buvo matomos istorikų, mokslininkų ir teisėsaugininkų pastangos – jie bandė patikrinti informaciją ir surasti dokumentą.

„Sėkmė aplanko kantriausius, gabiausius, protingiausius. Manau, profesorius galbūt pasirinko ir susiaurino paieškų lauką tiek, kiek niekas prieš tai nedarė. Tokių prielaidų buvo, kad tame archyve gali būti dokumentai, bet kad taip paprastai, na, mums atrodo paprastai, reikėtų profesoriaus paklausti, nes mes matome tik finalinį etapą.

Esminis dalykas, kad tikrai tas dokumentas, kuris psichologiškai ir morališkai svarbus mūsų valstybei ir valstybės žmonėms, šimtmečio išvakarėse surastas. Dabar, aišku, svarbu, kad jis būtų parvežtas į Lietuvą. Manau, kad tai būtų aukšta gaida, kuria galėtume pradėti minėti mūsų valstybės šimtmetį“, – teigė S.Skvernelis.

Premjeras teigė, kad Lietuvos ambasadorius Vokietijoje (Deividas Matulionis. – Red.) ketina pradėti derybas ir pirmuosius kontaktus užmegzti jau ketvirtadienį. Pats premjeras kol kas apie grąžinimą nesitarė.

„Esu optimistas ir tikiuosi, kad nebus čia didelių kliūčių Lietuvai atgauti dokumentą, kuris vertas to ir privalo būti Lietuvoje“, – sakė ministras pirmininkas.

Premjeras paragino džiaugtis tuo, kad svarbus Lietuvai dokumentas atrastas, o ne stengtis pašiepti ar sumenkinti atradimą. Istorikų reakcija kelia šypseną, nes L.Mažylis, kuris rado dokumentą, net ne istorikas. „Užuot visi pasidžiaugę ir pasididžiavę tais žmonėmis, kurie tai padarė, mes pradedame šaipytis ir taikyti epitetus. Tai, manau, nerimta ir nesolidu“, – pridūrė S.Skvernelis.

Premjeras, paklaustas, ką mano apie „MG Baltic“ pažadėtą milijoną eurų, priminė svarbias ir nerašytas verslo taisykles.

„Nesu susipažinęs detaliai su tomis sąlygomis, kurios ten buvo. Tikėtina, kad versle turbūt yra labai svarbus žodis ir svarbesnis negu raštas arba sutartis.

Manau, kad verslininkai, tarę žodį, pasakę, kad Aktas turi būti surastas ir grąžintas į Lietuvą, tie veiksmai bus įvykdyti. Toliau – jų sąžinės reikalas, kaip jie tą savo pažadą, kuris skambiai nuskambėjo, įgyvendins“, – teigė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.