Remigijui Šimašiui neramu dėl Vasario 16-osios akto ateities

Sostinės meras Remigijus Šimašius įsitikinęs – Berlyne rastas Vasario 16-osios aktas neturi nugulti muziejų lentynose, o privalo būti prieinamas visiems norintiems jį pamatyti. Tai jis sakė „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“.

Sostinės meras Remigijus Šimašius įsitikinęs – Berlyne rastas Vasario 16-osios aktas neturi nugulti muziejų lentynose.<br>lrytas.lt montažas.
Sostinės meras Remigijus Šimašius įsitikinęs – Berlyne rastas Vasario 16-osios aktas neturi nugulti muziejų lentynose.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-31 08:46, atnaujinta 2017-04-06 20:31

„Man liūdniausia, kai tokie Aktai paima ir nugula į lentynas. Aš bijau, kad muziejininkai susipešę nepadėtų į lentyną. Labai svarbu, kad žmonės galėtų jį pamatyti. 2018-ųjų metų programoje, kiek leidžia saugumo, transportavimo sąlygos, turi ir Vilniuje, ir Kaune, ir kitur žmonės pamatyti“, – sakė R.Šimašius.

Tiesa, jis mano, kad šio svarbaus dokumento radimas išgelbės Vyriausybę Lietuvos 100-mečio proga. Pasak jo, kol kas nebuvo 100-mečio vinies, o šio Akto radimas būtent tai ir bus: „Man atrodo, kad Akto radimas žmones pakylės. Mūsų santykiai su Vokietija yra draugiški, tai manau, kad bent laikinai Aktas grįš į Lietuvą.“

Paklaustas, ką mano apie tai, kad Saulius Skvernelis susikirto su Ramūnu Karbauskiu, o pastarasis rėžė, kad S.Skverneliui koją kiša jaunystė ir patirtie trūkumas, R.Šimašius atsakė, kad „valstiečių“ gretose nesutarimų vis daugiau.

„Iš Vyriausybės matome daugiau prasmingų ir realių idėjų, nei iš „valstiečių“ frakcijos Seime. Aš bijau, kad čia tokia permanentinė būsena pas valstiečius, kai nėra noro kažką efektyvaus nuveikti Lietuvai“, – sakė R.Šimašius.

Jis sakė nepritariantis ir Seimo Švietimo ir mokslo komiteto, vadovaujamo „valstiečio“ Eugenijaus Jovaišos, sprendimui sujungti Vytauto Didžiojo universitetą ir Lietuvos edukologijos universitetą.

Meras kalbėjo, kad reikia jungti ne du apsčiai problemų turinčius universitetus, o silpnesnį universitetą prijungti prie stipresnio, kad pastarasis padėtų spręsti silpnesniojo problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.