Sudorojo Gretos Kildišienės kritikus ir visą „valstiečių“ Panevėžio skyrių

[[ge:lrytas:lrytas:335961]]

Kenkėjais pripažinti ir iš partijos išmesti G.Kildišienę (nuotr.) kritikavę du seni jos nariai.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Kenkėjais pripažinti ir iš partijos išmesti G.Kildišienę (nuotr.) kritikavę du seni jos nariai.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
R.Baškienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Baškienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
R.Karbauskis.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (3)

Laura Rušėnienė (panskliautas.lt)

Apr 1, 2017, 1:09 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 6:32 PM

Tai ne balandžio pirmosios pokštas. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Panevėžio skyrius jau antrą kartą sunaikintas ir bus formuojamas iš naujo. Krito dar dvi galvos. Ir viskas – dėl vienos jaunos ir gražios moters?

Viską padarė tyliai

Panevėžio valstiečių skyriaus mazgas tarsi išmazgytas – jo pirmininkė, iš Seimo po skandalo gėdingai pasitraukusi Greta Kildišienė, parašė pareiškimą pasitraukti iš skyriaus vedlio pareigų, o skyrius – panaikintas.

Tačiau be aukų neišsiversta. Kenkėjais pripažinti ir iš partijos išmesti G.Kildišienę kritikavę du seni jos nariai – Tomas Josas ir Lina Kazokienė. Visa ši procedūra įvykdyta už akių, nes į posėdį jie abu nebuvo pakviesti.

Šios naujienos iš pačių panevėžiečių nepavyko sužinoti – R.Kildišienė ir jos pavaduotoju tapęs jos klasės draugas Deividas Labanavičius telefonu neatsiliepė.

R.Baškienė buvo prieš

Tačiau tai penktadienį patvirtino partijos pirmininko pavaduotoja, Seimo narė Rima Baškienė. „Buvau prieš tai, kad du nariai gali būti šalinami už tai, jog turėjo savo nuomonę. Jie siekė geresnio rezultato. Jei pirmininkė nesugebėjo skyriaus sutelkti ir suvienyti, tai ne viskas Panevėžyje buvo gerai“, – trumpai komentavo R.Baškienė.

Skyriaus panaikinimo procedūras toliau tvarkysiantis buvęs pirmininko pavaduotojas D.Labanavičius, o naują skyrių formuoti pavesta Seimo narei Guodai Burokienei.

Tikėjimas garbingumu žlunga

L.Kazokienė tikino, kad šių naujienų ji nežinojusi, niekas iš partijos jos neinformavęs.

„Kaip taip gali būti? Pirmadienį buvo šauktas Etikos komisijos posėdis, bet nukeltas... Aš rašiau, kad dalyvausiu, viską išsamiai paaiškinsiu. Ar bijo išklausyti, ar niekam nebeįdomu? Vadinasi, sprendimą priėmė už akių?“ – stebėjosi L.Kazokienė.

Moteris prisipažino, kad tokia žinia ją nuliūdino.

L.Kazokienę stebina, kodėl tuomet jai nepranešta bent jau apie Etikos komisijos ir partijos valdybos sprendimus.

Ji iki šiol tikėjusi, kad yra garbingų žmonių.

Šuniui ant uodegos

T.Josas sakė girdėjęs gandus apie pašalinimą iš partijos, bet oficialiai niekas jam to nepranešė.

Išgirdęs, kad R.Baškienė mums tai patvirtino, politikas nutęsė: „Įdomu...“

Jis taip pat buvo kviestas į Etikos komisijos posėdį ir buvo pažadėjęs jame dalyvauti.

„Nesmagiai jaučiuosi. Norėjau, kad viskas vyktų pagal įstatus, o už tai gavau per veidą. Deklaruotas skaidrumas, sąžiningumas – dabar viskas šuniui ant uodegos“, – kalbėjo anksčiau valstiečių viršūnių veiksmus su stalininiais metodais lyginęs T.Josas.

Jis priminė, kaip iš skyriaus taip pat už akių buvo pašalinti penki nariai vien už tai, kad paprašė skyriaus narių sąrašo. Iki šiol, jau trys mėnesiai, jie neinformuoti apie pašalinimą. T.Josas stebėjosi, kad juos iš partijos pašalino partijos valdyba, o juk ji tokių įgaliojimų neturi. Tai galinti padaryti tik partijos taryba, išsikvietusi „blogiečius“ ir juos išklausiusi.

Skyrius būtų likęs?

Tarybos narys „valstietis“ Juozas Bečelis sakė nesantis už tokias priemones kaip narių šalinimas iš partijos.

„L.Kazokienei ir T.Josui skaudėjo – tai suprantu. Ir jie turėjo tam pagrindą. T.Josas nedarė nieko blogo, neklausė nieko neleistino“, – kalbėjo politikas.

Bet skyriaus naikinimą – reviziją – jis vadina dėsningu dalyku, nes nežinomybė pernelyg užsitęsė.

„Valstiečio“ nuomone, G.Kildišienė, pasitraukdama iš Seimo, turėjo nutraukti ryšius su partija ir su Panevėžio skyriumi. Tuomet ir skyriaus naikinti greičiausiai nebūtų reikėję.

J.Bečelis nustebtų, jei G.Kildišienė vėl grįžtų vadovauti ir atkurtam skyriui.

Scenarijus kartojasi dėl vienos moters?

Valstiečių skyriaus panaikinimas Panevėžyje – jau ne naujiena. Lygiai taip pat buvo padaryta rokiruotė prieš dvejus metus. Tada iš partijos išmestas skandaluose įsipainiojęs Mantas Leliukas bei jį palaikiusi ilgametė „valstietė“, buvusi pirmoji po atkurtos nepriklausomybės Panevėžio merė, Panevėžio apskrities vadovė Gema Umbrasienė.

Tada R.Karbauskis tvirtino, kad šitaip yra apsivaloma.

Netrukus į naujai suformuoto valstiečių skyriaus vadovo kėdę sėdo niekam dar nežinoma G.Kildišienė.

Prasidėjus skandalams dėl šios veikėjos Seime, iš partijos pašalintieji panevėžiečiai jau atvirai kalbėjo supratę, kad būtent dėl šios R.Karbauskio globojamos moters su jais ir buvo susidorota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.